7 nejhorších snídaní: Jak rozhodně nezačínat den?

Dodat svému tělu každé ráno „něco na zub“ je nesmírně důležité – na tom se shodují nejen naše maminky, které nám odmalička opakovaly, jak je snídaně nejdůležitějším jídlem dne, ale také výživoví odborníci. Ovšem byla by chyba myslet si, že je jedno, co si ráno naskládáme na talíř!

Co bychom určitě měli k snídani vynechat?

Loupáky a spol.

Jistě, občas není žádnou katastrofou dát si k snídani domácí koláč od maminky, ale snídat každý den sladké pečivo, to váš organismus zrovna neocení. Kde jsou proteiny a další důležité živiny, jež vaše tělo po ránu potřebuje?

„Light“ jogurt

Jogurt je jako součást snídaně v pořádku (především s čerstvým ovocem), ale nesahejte po tom v light verzi (tedy s nízkým obsahem tuku). Raději si dopřejte jogurt klasický. Ano, je v něm vyšší obsah tuku, ale to je tak všechno. Light jogurty naopak často obsahují spoustu zbytečností, jako jsou sladidla, cukry a nejrůznější chemikálie.

Zeleninová šťáva

Dáváte si ráno místo snídaně sklenici zeleninové šťávy v představě detoxu a zdravého životního stylu? Pak věřte, že vaše tělo není z takové diety právě nadšené. Dodáte mu sice sacharidy, ale prakticky už nic víc (a samotné vitaminy, minerály a antioxidanty nezasytí). A tak za hodinku už budete koukat, co byste tak mohli slupnout.

Smoothie z obchodu

Nic proti tzv. smoothies, jsou skvělým způsobem, jak začít den. Jen si je připravujte v pohodlí domova a nespoléhejte se na ta, která koupíte v „sámošce“. Mohou být plná cukrů a dalších látek, jež opravdu nepotřebujete.

Sladké cereálie

Vyznačují se nízkým obsahem vlákniny, zato neskutečně vysokým obsahem cukru. A tak je jasné, že našemu organismu nejen příliš nesvědčí, ale ani jej neudržují dlouho zasycený. O tom, že kvůli divokým výkyvům hladiny cukru dostanete přímo vlčí hlad, ani nemluvíme.

Müsli tyčinka

Když opravdu nestíháte, je taková tyčinka dobrým řešením. Ale nahradit jí snídani každý den? Chyba. Mají poměrně málo základních živin, navíc bývají plné cukru, rozhodně nedokáží zasytit na celé dopoledne.

Fastfoodová snídaně

Některé fastfoodové řetězce začaly nabízet snídaňové menu. A není třeba si nic nalhávat – jeho obsah nepatří zrovna k nejzdravějším, že. Spousta mastnoty, smažená jídla, bílé pečivo…tohle není koktejl, který by si vaše tělu po probuzení zasloužilo (a vlastně ani v jinou denní dobu).






Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Mrkvové rohlíčky

(23 hlasů)

Omeleta s banánem

(13 hlasů)

Dušené houby na toastu

(25 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Nový horoskop Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat