Potraviny, které vám mohou pomoci při rýsování křivek

Hubnete, posilujete, dřete ze všech sil a zpevňujete své tělo? Jděte vysněným proporcím naproti s malou pomocí červené řepy, medu či lososa. A nezapomeňte ani na granátové jablko. Tohle je povolený doping, který přinese výsledky!

Ještě před příchodem nejkrásnějších svátků roku máte v plánu zhubnout a „vylepšit“ své tělo, aby kolegové na vánočních večírcích valili oči? V tom případě neváhejte využít všechny zbraně, které vám při získávání skvělé formy pomohou. Už jste slyšeli o potravinách, které patří do povinné výbavy všech sportovců? Tohle se vyplatí zahrnout do jídelníčku!

Červená řepa. S tou se projíte k lepší vytrvalosti

Závěry nedávného britského průzkumu naznačují, že mnohdy opomíjená řepa je při zvyšování energie daleko účinnější, než klasický doping v podobě kofeinu. Chcete-li tedy posílit svůj výkon, užívejte červený nakopávač pravidelně. Ať už budete konzumovat celé kusy řepy, nebo popíjet její šťávu, vaše vytrvalost se podle odborníků zlepší minimálně o 16 procent!

Med? Zprostředkovatel síly a rychlosti

Výzkum provedený v laboratoři americké univerzity Memphis Exercise and Sport Nutrition odhalil zajímavá fakta. Tamní experti na jeho základě tvrdí, že dát si trochu medu před cvičením zajistí tělu potřebné palivo, které zvýší rychlost, sílu a kondici. Přírodní sladidlo totiž obsahuje především jednoduché cukry, které jsou dokonalým zdrojem energie. Nebojte, z jedné lžičky neztloustnete, ba naopak vám pomůže zefektivnit trénink a spálit více kalorií.

Chutným lososem k budování svalů

Omega-3 mastné kyseliny, které se v lososu nacházejí, jsou často spojovány s prevencí cukrovky i srdečních chorob. Jenže pozor, ukázalo se, že kromě těchto nesporných přínosů platí i za účinné posilovací pomocníky. Dle závěrů mnoha studií konzumenti zmíněných kyselin vykazují lepší vývoj svalů a jejich tělo používá dvakrát větší množství aminokyselin k vytvoření nových bílkovinných tkání. Prostě a jednoduše – tři porce týdně, to je základ!

Granátové jablko pro nutnou regeneraci

Antioxidanty obsažené v tomto cizokrajném plodu nejsou jen prostředkem, který posiluje paměť. Lékaři jsou toho názoru, že dokáží přidat ruku k dílu při obnově svalové hmoty a tlumí bolestivost svalů po náročném cvičení. Co říkáte na tuhle sladkou regeneraci po návratu z fitka? Spojíte příjemné s užitečným a navíc vás nepotrápí namožené končetiny!






Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Pelmeně

(1 hlasů)

Dršťková polévka

(2 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

188 Příspěvků
Poslední příspěvek 20:41
1 Příspěvků
Poslední příspěvek 19:52
1 Příspěvků
Poslední příspěvek 19:49

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat