Prdí váš manžel? Buďte ráda, dožijete se vysokého věku

To, co nedávno odhalili vědci, vás opravdu zvedne ze židle. Představte si, že čichání nevábně zapáchajících větrů prý snižuje riziko rakoviny, demence, artritidy i mrtvice. Našel se snad nový recept na dlouhověkost? To se máme na co těšit…

Když spolu dva žijí delší dobu, je jasné, že nějaké přetvářky a „dělání se v hezčím světle“ je dávno pasé. Ženy docházejí k názoru, že každodenní holení nohou je zbytečnost a že  největší pohodlí poskytují vytahané tepláky. Muži zase sedávají k televizi s rukou v poklopci, hlasitě krkají a neskrývají ani plynatost – vždyť proč se doma nějak omezovat?! Ačkoli tyto nevoňavé tělesné projevy dohánějí něžné pohlaví k šílenství, mají překvapivě svoje pozitiva. A to jako beze srandy.

Kdo čichá smrad, ten je jako rybička?

Není jasné, co přesně přimělo britské odborníky z Exeterské univerzity zkoumat právě flatulenci neboli prdění, každopádně jejich poznatky skutečně šokují. Odborníci zjistili, že průměrné složení plynu vycházejícího z těla je 59 % dusíku, 21 % vodíku, 9 % oxidu uhličitého, 7 % metanu a 4 % kyslíku. Nepříjemný zápach větrné sloučeniny srovnatelný s hnilobou má na svědomí přítomný sirovodík, který má podle vědců – a teď se vážně něčeho podržte, blahodárné přínosy pro zdraví. Tedy samozřejmě pro toho, komu tenhle odér potrápí čichové buňky.

Netradiční prostředek na dlouhověkost, co je zdarma

„Abyste pochopili, jak plynatost vlastně funguje, je třeba vzít na vědomí, že v každém těle se nachází určitý rozsah mikrobů. Léčivé vlastnosti ovšem nemají mikroby, ale jejich vedlejší produkty vznikající na základě metabolických procesů. Hodně důležitým vedlejším produktem je právě sirovodík. Prostřednictvím našeho výzkumu jsme odhalili, že tento bezbarvý plyn může v malých dávkách podstatně snížit riziko rakoviny, infarktu, mrtvice, artritidy a demence,“ vysvětluje spoluautor kontroverzní studie biomedicínský vědec a konzultant A. J. Troiano.

Objev století, který budí rozruch

Znamená to tedy, že když budete čelit nestoudné plynatosti vaší drahé polovičky, dožijete se delšího věku? Koneckonců, poskytne vám to ochranu před obávanými a život ohrožujícími chorobami, takže se to klidně může stát. Tuto zajímavou skutečnost připouští i výše zmíněný odborník, jež zároveň upozorňuje na to, že blahodárné schopnosti větrů jsou myslitelné jenom tehdy, když se nejedná o velké množství. Jinými slovy – všeho s mírou. Každopádně je toto odhalené tajemství větrů vážně trochu šílené. Vidíte to stejně?







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Berane, týden 15. pro tebe v roce 2024 znamená úžasnou změnu nálady a energie. Zplanetárního hlediska se Mars, tvůj vládnoucí a pozitivní planeta, pohybuje do tvého znamení na začátku týdne. Toto přináší zvýšený po... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

30 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:47
3 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
3 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat