Co se stane s vaším tělem, když si dáte lžičku medu

Trpíte na alergie a poslední dobou ke všemu nějak zapomínáte? Oba tyto problémy vám pomůže vyřešit med – a stačí jen malé množství. Tahle lepivá přírodní laskomina také dodává energii. Jak si z ní připravit vlastní domácí povzbuzující drink?

Asi se shodneme na tom, že med nechybí téměř v žádné domácnosti. Sladký produkt včel se hodí nejen při léčbě nachlazení, je také skvělým kuchyňským a kosmetickým pomocníkem. Jak často ho konzumujete právě vy? Možná nemáte ani tušení o tom, že pokud si dáte lžičku surového medu každý den, získáte nemalé výhody. Která se vám bude hodit nejvíc?

Zmírnění alergií a konec utrpení

S obavami sledujete kalendář, přičemž se děsíte nástupu pylové sezony? Vždycky to totiž dopadá stejně – smrkáte ostošest, nestíháte si otírat uslzené oči, a bez prášků na alergii se prostě neobejdete. Je to přesně váš případ? Prevenci a pomoc máte doslova po ruce, tedy v kuchyni!

Surový med, který je místní, můžete považovat za účinnou vakcínu proti alergii. Teorie spočívá v tom, že včely posbírají pyl ve vaší oblasti. Ten se přenese do medu a tím, že ho pravidelně konzumujete po malých dávkách, si vaše tělo na tyto látky pomalu zvykne, což posléze povede ke snížení alergických reakcí,“ vysvětluje americký lékař a alergolog Matthew Brennecke. To nezní jako špatná strategie…

Zdravý mozek a lepší paměť? Ano

Lékaři se domnívají, že ženy jsou vlivem menopauzy a sní spojené hormonální bouře, náchylné k intelektuálním poklesům. Existuje proti tomu nějaká ochrana? Naštěstí ano – a chutná dokonce sladce. Americká studie publikovaná v magazínu zaměřeném na menopauzu, naznačuje, že denní konzumace medu značně zlepšuje paměť i ostatní kognitivní funkce. Vědci si to vysvětlují tím, že surový včelí zázrak obsahuje celou řadu antioxidantů, které pomáhají zabraňovat buněčnému poškození v mozku.

Energie, která jen tak nedojde

Stává se vám zcela běžně, že jste po poledni unavení, a cítíte se jako přejetí parním válcem? Zkuste na vyčerpanost tentokrát nevyzrát kávou (stejně ji nemůžete pít donekonečna), ale medem. Namítáte, co je to za hloupost?

„Med je skvělý zprostředkovatel energie. Jeho jedinečné složení, jejichž součástí jsou přírodní cukry, antioxidanty, enzymy, minerály, vitaminy a aminokyseliny, z něj dělá báječné odpolední občerstvení. Já osobně doporučuji vmíchat lžičku do sklenice vlažné vody. Tak si můžete doma připravit vlastní energy drink, který lze vzít s sebou na cesty, do práce nebo posilovny,“ vychvaluje medový „nakopávač“ americká výživová poradkyně Mitzi Dulan.






Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Uzená polévka

(1 hlasů)

Kuřecí maso s rýží

(1 hlasů)

Kapr se zeleninou

(3 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
7 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat