Detoxikační náplasti na nohy. Podvod, nebo léčebný zázrak?

Detoxikační náplasti. Jsou doopravdy účinné, nebo se jedná o další absurdní způsob, jak lidi ošidit o peníze? Takhle se odborníci staví k „obkladům“ chodidel!

Kinoki, Dr. Plaster, Herbalex a další. Kdo by zmíněné firmy neznal? Jsou totiž spojovány s detoxikačními náplastmi, které se pohybují v různých cenových rozmezích a které se před spaním nalepí na chodidla. Ráno byste náplast, zapáchající či zabarvenou, měli sundat. Očista organismu hotová. Je tomu ale tak?

Stejně jako u mnoha výživových produktů a zdravotnických prostředků platí, že existují dobré produkty a generické nebo špatné (fake) kopie těch dobrých. Pro příklad uveďme třeba zelený čaj, vitamin A, nebo dokonce doplňky vápníku. Narazit můžete na opravdu kvalitní zboží, o které je již, třeba v případě onoho čaje, od pěstování po sklizeň důkladně postaráno, nebo naopak „slabý odvar“, za který si prodejci nechávají zaplati nemalé částky.

Kvalita versus kvantita

Ostatně většina zeleného čaje pochází z Číny nebo Indie a může být kontaminována toxickými pesticidy, insekticidy, arzenem (látka způsobující rakovinu) a mnoha dalšími nežádoucími látkami. Nelze tedy paušalizovat a udávat, že zelený čaj je buď dobrý, nebo špatný. A podobně to funguje i u detoxikačních náplastí.

Ty, opravdu funkční mají certifikáty, jsou podrobené výzkumu, a taky u nich prodejci uvádí, jak byly vyrobeny. Před nákupem je tedy vhodné důkladně se informovat o vlastnostech zboží, popřípadě si pročíst uživatelské recenze. U náplastí, které patří k těm lepším a funkčním, si zákazníci pochvalují vylepšenou kvalitu spánku, otevření eliminačních cest (pocení, dýchání, močení), očištění jater a žlučníku, eliminaci škodlivých organismů a kovů, lepší pleť nebo menší otoky nohou.

Co na to lékaři a výzkumníci?

Co se však týče odborných recenzí, lékaře, který by zmíněné náplasti vyloženě doporučoval, člověk aby pohledal, i když nutno dodat, že jsou tací, kteří je v rámci alternativní terapie schvalují, nicméně nevychvalují až do nebes. Proč? Dle jejich názoru ano, v náplastech jsou možná jisté přírodní látky, které lidskému organismu prospívají – byť ve formě placebo efektu. Ale že by přispívaly k radikálnímu čištění organismu? To už asi ne.

Je tedy jasné, že existují jak příznivci náplastí, tak jejich odpůrci, kteří se ohánějí hlavně tím, že náplast přes noc zčerná tak jako tak, což je způsobeno vlhkostí (nočním pocením). Právě oni vzkazují: Berte to jako obklad, který neuškodí, ale zároveň ani nepomůže. Na druhou stranu, pokud vyzkoušíte různé značky a nějaká z nich vám opravdu a prokazatelně uleví od zdravotních problémů, proč se k ní nepřiklonit, že?






Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude charakterizovat energie a optimismus. Mars, vaše vládnoucí planeta, je ve vašem znamení a dává vám silnou touhu projevit své názory a ambice. Místo, abyste se snažili ovládat okolnosti, jste natolik otevřeni a přizpůsobiví, že se ok... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

189 Příspěvků
Poslední příspěvek 10:57
3 Příspěvků
Poslední příspěvek 10:25

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat