Komentáře k článku

Pavel 29.05.2021

opravdu ani jednoduchou větu nezvládnete ?

david 16.02.2020

Není co dodat "prospěje zařívání".

Michelle 06.02.2020

:-p:-p:-p Nebudu komentovat obsah článku. Ale mohli by jste si v redakci dát tu námahu a zkontrolovat po sobě, co píšete? Prosím vás, co je to "zařívání"? Nějaké nové slovo?

konatovka 28.01.2020

Bílé pečivo nekupujeme, pouze tmavé celozrnné a to nebudu nikdy omezovat, protože patří do vyváženého jídelníčku, ale nesmí se ho konzumovat hodně.:-O

Chtelo by to omezit...

Petr K. 30.11.2019

Stále píšete o tom, jak jíst a nebo nejíst...jenže vtip zdravého organismu není jen ve stravě, ale v pohybu... Jsem 57-letý chlap, bez tuku , prakticky bez obtíží ( ty, spojené s věkem vůbec nepočítám ) a to díky tomu, že běhám denně, hýbu se denně a kdykoliv je to možné. Organismus , který vydává energii a udržuje svalový tonus , nemá problém využít energii i s tzv. "prázdných kalorií" , jelikož jeho spotřeba je vyšší jako příjem. Alternativní veganství je řešení , to je vegan , který podle chuti a potřeby organismu si dá rybu, kuře, vajíčko apod bílkoviny, které rostlinná strava nedodá. Běhejte a žijte v pohodě ...

Jirka 30.11.2019

Čípak je to asi "skytá reklama"..... Vystřídal jsem za "své roky"(60) kdejaké pečivo .. podle chuti .... běžné bílé- české, klasický chleba - český , tmavé pečivo- když to byla moda (dneska se to šidí - barví , patlá , takže to ani pořádně tmavé pečivo není), zahraniční varianty - francouzské bagety ,croissanty , různé světlé boule, koule, preclíky v Německu atd. A konkrétní poznatek. V prvé řadě jde o to jak je to upečeno a z čeho. Pokud použiju kvalitní suroviny, tak není problém nikde. Bageta s pařížské vyhlášené bageterie se dá slupnout bez "náplně" jen tak a člověk má pocit, že něco poctivého jí , což v Česku bohužel s bagetama nebývá (musí se jich napéct hodně - šup tam trošku víc droždí). Takhle bych mohl rozebrat chleba - po Česku, po Německu atd....jenže je to o něčem jiném.. Jestli jsme zvyklí , nebo nejsme - to je individuální , někdo toho spořádá igelitovou tašku , někomu stačí rohlík na 2 dny . Najít tu správnou mírů je ryze individuální a to nejen z hlediska příjmu kalorií. Osobně vím, že kdybych přestal pečivo jíst vůbec , tak nesundám ani deko, jen si pořádně "zamíchám s trávením", protože tělo je na něco zvyklé . Ital vám vypije 2 deci olivového oleje a nic to s ním neudělá, zkuste to doma , jen tak - bude zábava celé odpoledne...., Mexičan se bez fazolí jednou denně ani "neotočí na posteli", nás by denodenní příjem luštěnin asi dost "vyčerpal" ... atd. atd.. takže "se zdravým rozumem" a hlavně dostatečné a přiměřené množství pohybu ... rozumně a přiměřeně věku a podmínkám. Sedět celej den a pak 2 hodiny lítat jak svišť na chodníku ve fitku .. to není zrovna to "smysluplné" i když je to dneska po americku "trendy" !!.

Petr K. Jirka 30.11.2019

XD XD XD Přesně tak...Někdo opět za něco lobuje a chystá si vydělat balík změnou stravovacích návyků ... Souhlas s tím, co píšete ...

Hedy Polesná 30.11.2019

Veškeré jižní země Italie,Francie,Jugoslavie neznají chleba respektive všemu říkají chleba aniž ho kdy jedli,neznám lány obilí žita atd. v těchto zemích,co znáte z dovolené ve Francii?bagety,kroasanty,ani zázrakem nelze sehnat náš tak super tmavý žitný chléb nacpaný a obohacený semínkama všech super věcí ,to je tak obohacené jako pro dělníky,horníky co manuelně dřou, ani při cestách po světě at je to u sousedů kolem ale i Egypt,Turecko a Afrika jen BILE pečivo,plaky kukuřičné,samé placky, arabský chléb určitě ne žitný,jak přežívá většina zeměkoule aniž by se ládovala těžkým zmavým chlebem,a v hotelích při cestách v Africe se chtějí a musí přizpůsobit Evropské klientele s all.incl. byt tam tmavý chlén nepoužívají jen pro turisty,jak to 3/4 zeměkoule přežívá s e světlým pečivem,i k hlavnímu jídlu např.v Jugoslavii kraluje i při hl.chodu navíc bílá veka,či bílé pečivo a dosud na světlé pečivo ve Francii,Italii,Jugoslavii a všude NIKDO nezemřel copak jsme všichni těžce pracující a musíme se ládovat těžkým tmavým chlebem obohaceným semeny navíc abychom tloustli byt dřepíme u PC,,většina úředníků jen udělá pár kroků bhem dne a pak autem hurá do Fitka a autem zpět,Ani výživový poradce není schopen zodpovědět to nebezpečí co hrozí obyvatelům v Itaii,Francii,Jugoslavii,|Africe že jim hrozí hrůz z bílého pečiva co jedí generace,neznají žito a tmavé chleby.

Dobrota 05.08.2018

Je stále hodně článků co zdravě jíst ,nejlépe by bylo abychom začali jíst trávu a listí ze stromů to by všichni potravinový odborníci byli spokojeni.Co ale dobytek ten by se s námi asi nechtěl dělit když je takové sucho a není píce ani pro ně.

Karel 05.08.2018

snídaně : kakao + rajče

asgter Karel 06.08.2018

Nejlepší snídaně je guláš od včerejška! *16*

Helena Polesná asgter 30.11.2019

Asi nejzdravější je lupení všeho druhu a voda,ale to lupení nesmí být plné výkalů od"miláčků pesanů" neboť ti jsou všude zatímco co děti za plotem na hřištích.Zdravý životní styl., voda a lupení

Lucy 05.08.2018

Je to pro mě hodně těžké, když pracuji v pekárně a každý den se na mě směje teplý bílý rohlík.

E.T. 05.08.2018

Zase jeden z nesmyslů ... podívejte se na jižní sousedy ... Italové , Chorvaté , Řeci , ti všichni jsou zvyklí na bílé pečivo,které přikusují ke každému jídlu a pokud k němu je ještě olivový olej ,do kterého ho namáčejí , nebo šťáva z masa tak je absolutně nepostradatelné ... nedovedou si jídlo bez bílého chleba představit .A tady vás od něho odrazují !!!

janulenka 05.08.2018

Dobry den samozřejmě jsem pro zeleninu,ale kupovana je samá chemie a ze zahrádky bez chemie zachvíli ovadne.Takže vepřové.

Terka 05.08.2018

Myslím si,že dohadovat se o pečivu je hloupost,každý jsme jiný. Já pečivo nejím,dám si k snídani radši jogurt ( což mi mimochodem připomíná,že jsem jednou četla článek,jak to je nezdravé,dát si jogurt ráno) a můj přítel si ráno dá rohlíky, protože mu to chutná a má to rád a oba jsme spokojení. Tak proč se dohadovat,jestli pečivo jo,nebo ne,každý dle svého gusta:-)

Zdenek 05.08.2018

A co mám tedy přikusovat k uzenému? Klobásce či sýru? Čokoládu? :)

Eva Zdenek 05.08.2018

Zeleninu.

King21 Zdenek 05.08.2018

Doporučil bych zkusit zeleninu.

aster Zdenek 05.08.2018

A vy potřebujete ke zmíněným potravinám něco přikusovat? Přece nebudete kazit chuť těchto lahůdek nějakým rohlíkem *16*

Davidof 04.08.2018

Hlavně není vůbec důvod proč pečivo jíst (jakékoliv), je to jen hloupý zvyk, jak ušetřit peníze tím, že opravdové hodnotné potraviny, smícháme s vatou, která není tak drahá. Není v něm nic, co by nebylo v přirozených nezpracovanych potravinách. A hlavně na takovou koncentraci sacharidů tělo vůbec není vyvinuté, proto se musí neustále bránit, což je další stres k tomu psychickému. Z toho pak všechny ty civilizační choroby.

Dank 04.08.2018

Po zánětu žaludku musím jíst pouze pečivo bílé, ale vícezrné a žitné ani chleba nesmím.

Lenka 04.08.2018

Celozrné- v obchodech také není úplně celozrné a navíc je umněle dobarvováno,aby vypadalo jako celozrné.Casto také ze zmražených předpečených produktů.Což tělu také škodí

bíla veka 04.08.2018

Bílé pečivo jsem vyřadila již před x lety,nechutnalo mi nikdy a hlavně nadýmalo,.kupiji celozrný chlaba a v pohodě......

Ellen 03.08.2018

Dobrý den Kačko, úžasný výsledek, za jakou dobu se Vám to podařilo, věk, myslím mladší či starší?

Podmínky a pravidla pro vkládání příspěvků. Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a redakce za ně nenese zodpovědnost. Redakce si vyhrazuje právo smazat příspěvek nebo obrázek, který obsahuje vulgární výrazy či fotografie, urážky nebo jinak odporuje dobrým mravům a zákonům ČR. Odstraněny budou opakovaně vkládané vzkazy, stejně jako odkazy, které se netýkají tématu nebo obsahují neplacenou reklamu.

Zdarma produkt k testování!

Staň se testerkou!

Reklama

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat