Proč se věnovat bojovým sportům, i když jste žena

Odpověď, která jako první napadne většinu lidí, bude nejspíše schopnost sebeobrany a ochrany svých blízkých. V dnešní době je bohužel až příliš mnoho možností, kde bychom mohli nějaké to bojové umění potřebovat. Věnovat se bojovému sportu přináší ale mnohem více výhod, než jen samotnou schopnost ubránit se případnému nepříteli.

Pravidelný pohybový režim

Hlavní výhodou hned po umění bránit se útočníkům je to, že se pravidelně věnujete nějakým pohybovým aktivitám. Správný životní styl vede k dlouhověkosti a ke správnému životnímu stylu vede také pravidelný pohyb. Pokud tedy přemýšlíte, kterému sportu se věnovat, jděte do jednoho z těch bojových. Odnesete si z něj mnohem víc, než z „obyčejného“ aerobiku.

Zlepšení kondice

Pravidelný pohyb jde samozřejmě ruku v ruce se zlepšením vaší kondice. Jenže v tomhle případě se nejedná jen o tu fyzickou, ale i o psychickou. Doslova ze sebe vybijete všechny své starosti, uvolníte napětí a budete se cítit o moc lépe.

Posílení sebedůvěry

Které ženě by se nezvýšilo sebevědomí, když ví, že by se ubránila i chlapovi jako hrom? Nejen, že na sobě budete pociťovat zpevnění veškerých svalů, vyrýsovanou postavu, ale k tomu ještě mnohem větší sílu a psychickou pohodu. To ani nejde jinak.

Uvolnění stresu

Jak lépe uvolnit stres a napětí, než tím, že někoho (s jeho svolením) položíte na lopatky? Ať už bušíte do pytle nebo do protivníka, je to skvělý způsob jak se vybít a vyvztekat z potíží okolního světa. Minimálně se vyhnete tomu, že pak pod nátlakem stresu seřvete třeba svého šéfa nebo kolegyni.

Koncentrace

V bojových sportech musíte především pracovat se svojí myslí. Je totiž více než nutné, aby se bojovník dokázal plně ovládat a koncentrovat i v těch nejvypjatějších situacích. Smysl učení se soustředit v jakémkoli odvětví bojových technik se následně přenáší i do osobního života. Budete soustředěnější, hned vás něco nevytočí a ještě se budete cítit skvěle. Tak vzhůru do tělocvičen!






Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude charakterizovat energie a optimismus. Mars, vaše vládnoucí planeta, je ve vašem znamení a dává vám silnou touhu projevit své názory a ambice. Místo, abyste se snažili ovládat okolnosti, jste natolik otevřeni a přizpůsobiví, že se ok... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

24 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
5 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat