Hořký bílý prášek na klouby i chrápání. Co se skrývá pod zkratkou MSM

Bolesti kloubů, špatná kvalita nehtů nebo vlasů, ale i otoky, nebo dokonce chrápání. Běžné starosti, které čas od času řeší každý z nás, slibuje vyřešit bílý prášek jménem methylsulfonylmethan, který většina z nás bude znát pod zkratkou MSM. Jakým způsobem ho užívat, kde ho koupit a jak konkrétně funguje?

Detoxikace, hydratace a ochrana

MSM je v podstatě nejlépe vstřebatelná forma síry, která je pro naše tělo důležitým minerálem. Hlavní výhodou MSM je, že napomáhá detoxikaci našeho organismu a podporuje lepší vstřebávání minerálů a živin v našem těle, zlepšuje antioxidační procesy a napomáhá lepší hydrataci těla i orgánů.

Při pravidelném užívání MSM se zlepšují imunitní funkce organismu, zrychluje se hojení a dochází ke snížení bolesti kloubů, svalů. MSM má protizánětlivý účinek, tudíž chrání tělo před možnými infekcemi. Napomáhá i regeneraci ztuhlých svalů po vyšší zátěži, proto je tolik vyhledávané právě mezi sportovci.

MSM pozitivně působí na flexibilitu a pohyblivost kloubů, zmírňuje zánět a tlumí bolest, proto je doporučován lidem, kteří trpí kloubním onemocněním, jakým je například artritida nebo revma. Ve formě spreje se také doporučuje lidem, kteří trpí chrápáním. Změny k lepšímu testovaní lidé zaznamenávali již po čtyřech týdnech.

Vlasy a nehty

Je prokázáno, že MSM má velice příznivý vliv na kvalitu našich vlasů a nehtů. Až osmdesát procent dobrovolníků, kteří prošli testem, uvedlo, že zaznamenali rychlý růst vlasů i nehtů a to během několika měsíců.

Aktivní síra má vliv nejen na naše nehty a vlasy, ale také na kvalitu pleti. Vzhledem k tomu, že MSM napomáhá hydrataci těla, je pleť pružnější, méně zarudlá a napomáhá mírnění projevů akné.

Přírodní MSM

MSM je látkou, kterou obsahují i běžně dostupné potraviny, i když v menší míře. Mezi potraviny, ve kterých se aktivní síra nachází, patří například brokolice, zelí, kapusta, vejce nebo mořské řasy. Problém je v tom že tepelnou úpravou se minerál znehodnotí.

Kde ho pořídit?

MSM se prodává ve formě prášku nebo tablet v lékárnách, fitness centrech, mnohdy i v prodejnách se zdravou výživou. MSM ve formě prášku má silně hořkou chuť a není tak pro každého ideální. V takovém případě je snazší přijímat jej ve formě tablet, které jednoduše zapijete a rozpustí se až v žaludku.

Výhodou je, že u MSM nebyly prokázány žádné vedlejší účinky a produkt je velmi dobře snášen, je tudíž vhodný prakticky pro každého.






Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat