Na zácpu je stolička u toaletní mísy účinnější než projímadlo

Sezení na toaletní míse je při defekaci nepřirozené a je spojováno se vznikem zácpy. Stolička a na ní položené nohy jsou jednou z možností, jak zácpu úspěšně léčit bez chemie.

Člověk při vylučování stolice miliony let dřepěl. Dodnes tuto přirozenou polohu při kálení zaujímají kultury, které mají tzv. turecký (šlapací) záchod.

Zácpa jako důsledek nepřirozené polohy

V západní kultuře je ale možné pomoci si u toaletní mísy instalací stoličky. Vědci z Ohia prokázali, že zvýšením kolen směrem k bradě a změnou úhlu, který svírají osa těla s páteří a stehenní kost, dojde ke zlepšení vyměšování a odstranění zácpy.

Při sezení, kdy stehna svírají s tělem pravý či tupý úhel, je totiž tlusté střevo, a především jeho esovitá klička nepřirozeně sevřené. A vyměšování se stíží. Řada lidí začne trpět zácpou. Naopak změnou posedu to lze řešit i bez užití projímadla.

Prevence hemoroidů

„Důležitým závěrem našeho experimentálního výzkumu je subjektivně zaznamenaná změna. Dvě třetiny účastníků výzkumu uvedly, že budou stoličku u mísy používat při defekaci i nadále,“ uvedl gastroenterolog doktor Peter Stanich z Ohio State University.

Ale nejen zácpu řeší použití stoličky. Pomáhá také jako prevence hemoroidů. Kálející člověk totiž stráví na míse kratší dobu, méně musí tlačit a v cévách kolem konečníku se méně městná krev.

Zdroj: http://osuwmc.multimedia-newsroom.com/index.php/2019/01/09/study-the-solution-to-common-bowel-issues-may-be-a-simple-boost/, healthline.com






Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Kuřecí na slanině

(2 hlasů)

Uzená polévka

(1 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
7 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat