Pozitiva smíchání citronové šťávy s olivovým olejem

Kombinace olivového oleje s citronem dokáže opravdové zázraky. Můžete tím posílit imunitu, zrychlit metabolismus, zvýšit energetickou hladinu, zregulovat cholesterol a zároveň zpomalit tvorbu vrásek.

Určitě se shodneme v tom, že v momentálním chladném období kupuje citrony doslova po kilech téměř každý. Také aby ne, když se o nich celá léta povídá, že fungují jako zaručená prevence viróz a nachlazení! Musíte si ale kyselého patrona zdraví vždycky „vymáčknout“ jen do šálku čaje? Kdepak. Jeho šťáva se doporučuje přidávat i do olivového oleje. Z jakého důvodu se vyplatí to minimálně vyzkoušet?

Pozitiva, která by vám neměla uniknout

Vezměme to hezky popořadě. Není žádnou novinkou, že plod citronovníku platí za bohatý zdroj vitaminu C, který imunitní systém ovlivňuje tím nejpříznivějším způsobem. Pod slupkou žlutého pokladu se však skrývají i další pozitiva, mezi něž patří třeba zrychlení metabolismu, vítaná pomoc při hubnutí nebo snížená tvorba vrásek.

Citron jako takový díky svému složení rovněž přispívá k odstraňování toxinů a dalších odpadních látek z organismu, zatímco vlivem protizánětlivého působení tlumí nejrůznější bolesti. Nelze nezmínit, že také zvyšuje energetickou hladinu a osvěžuje dech. Jak vidno, o famózní benefity tady rozhodně není nouze. A teď si představte, že všechny tyto výhody „nalijete“ do olivového oleje, který vám má také hodně co nabídnout…

Mazlavé přednosti, jež si zamilujete

Protože platil za symbol míru, byl v dobách dávno minulých olej z oliv považován za posvátný. A takhle ho vlastně můžeme vnímat i dnes! Vždyť je vědecky prokázáno, že reguluje hladinu cholesterolu, ochraňuje před degenerativními onemocněními a předchází kornatění cév. Učiněné zázraky dokáže i s pletí, neboť ji hydratuje, omlazuje, regeneruje a zlepšuje její elasticitu. Už pomalu chápete, proč není vůbec na škodu obě zmíněné ingredience „seznámit“?

Směs, která pomáhá i zkrášluje

Pěstitelé oliv, lidoví léčitelé, lékaři i vědci se překvapivě shodují v tom, že mocná kombinace citronu a „oliváče“ skutečně přispívá ke zlepšení zdraví a celkové kondice. Pravidelná konzumace tohoto „medikamentu“ prý kromě popsaných kladů slibuje i ochranu srdce před kardiovaskulárními problémy a spolehlivou léčbu žlučníkových kamenů. Tento domácí prostředek se ale dá uplatnit i v případě zácpy nebo revmatismu. O jeho vlivu na krásu také nelze pochybovat! Dáte si tedy „panáka“ citronového oleje i vy?

Zdroj: https://www.agricolabevere.it/en/blog/oil-and-lemon-all-the-benefits-of-extra-virgin-olive-oil-with-lemon-juice-b44.html, https://www.livestrong.com/article/475782-the-healing-benefits-of-olive-oil-lemon/







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat