Prostreno.cz

Špetka kurkumy denně je doping pro mozek

Pro mozek v kondici si pořiďte zásobu kurkumy a zodpovědně ji „užívejte“. Toto koření platí za famózní mozkovou výživu, zatímco prospívá srdci a snižuje riziko rakoviny!

Zase jste si v obchodě nemohli vzpomenout, co máte vlastně koupit? V práci se bez barevných lístečků s upomínkami všeho druhu jen stěží obejdete? Pokud jste nedávno dokonce „zazdili“ i narozeniny svých blízkých, což u vás není zvykem, pak se vaše uchovávání informací dá označit za problematické. Tedy alespoň podle odborníků, kteří zapomínání vysvětlují jako postupné vyhasínání nervových spojení. Dá se situace nějak napravit? To víte, že ano. Řešení daného problému máte dokonce blíž, než si vůbec myslíte.

Tradiční ingredience jako mozkový doping? Ano!

Kurkuma je považována za jedno z nejprospěšnějších a nejužitečnějších koření na světě. Máte ji doma i vy? Pak jste zachráněni. Její famózní účinky na lidský organismus již prokázaly stovky výzkumů, přičemž se stále nacházejí další a další pozitiva tohoto oblíbeného ochucovadla. Podle nejnovějších vědeckých zpráv indický šafrán nezlepšuje jenom kondici, ale i paměť. Dokonce tak moc, až to samotné specialisty překvapuje! A to jako vážně!

Pokus, který mnohé odhalil

Tvrzení, že sypký zázrak blahodárně ovlivňuje veškeré kognitivní funkce, mají „na triku“ australští experti působící na Univerzitě Monash, jež má sídlo ve městě Melbourne. Právě oni nedávno ukončili svou rozsáhlou studii, o jejímž průběhu i získaných poznatcích informoval magazín Asia Pacific Journal of Clinical Nutrition. Experti do svého průzkumu zahrnuli několik stovek jedinců, kterým byl diagnostikován diabetes (cukrovka zpravidla bývá spojována s častým zapomínáním). Polovina z nich pak denně „užívala“ kurkumu, zatímco té druhé byl „medikament“ odepřen. Co přinesla finální analýza?

Kdo si kurkumu dává, tomu paměť přetrvává

Po sériích nejrůznějších psychologických testů vyšlo najevo, že indický šafrán jeho konzumentům podstatě vylepšil mozkovou kondici. A pozor, jisté pozitivní změny se dějí pouhých šest hodin po jeho „ochutnávce“!

„Paměť je obecně považována za jednu z nejdůležitějších mentálních schopností, neboť zahrnuje plánování, řešení problémů i uvažování. Naše poznatky jednoznačně prokázaly, že kurkumin, což je antioxidační sloučenina obsažená v kurkumě, ji blahodárně ovlivňuje. Tato látka je ovšem prospěšná i pro srdce, zatímco snižuje riziko mnoha druhů rakovin,“ vysvětluje lékař a zároveň jeden z autorů výše zmíněné studie Mark Wahlqvist. No vida, takže ani špetka nazmar!





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat