Psaní deníku o cvičení vás donutí vydržet

Každý den si říkáte, že teď je ten správný začít se cvičením, ale stejně to zase nevyjde a skončíte u televize s balíčkem chipsů? Nebo se donutíte chvíli cvičit, a když se po týdnu ručička na váze nepohne, zase své snahy vzdáte? Chce to motivaci. A především přehled o všech změnách.

Plánujte

Nejlepší možnou motivací je zapsat si vytoužené cíle, váš aktuální stav – míry, váhu, ale také způsob jak a kdy budete svých cílů dosahovat. K tomuto účelu se skvěle hodí diář nebo kalendář, který bude sloužit výhradně pro zápisky vašeho fitness plánu. Rozepište si veškeré lekce, na které chcete chodit nebo cvičení, kterému se chcete věnovat doma a každý splněný trénink si odškrtněte. Čím více splněných tréninků, tím větší radost budete mít a to vás požene kupředu. Snažte se plán dodržovat. Co si do diáře zapíšete, mělo by být také splněno. Navíc budete mít přehled jak často a jakým způsobem cvičíte nebo jste cvičili, kdybyste se rozhodli přibrat si na pomoc dietologa nebo osobního trenéra.

Foťte se

Ačkoli každý napjatě očekává rychle klesající váhu, na co byste se měli skutečně zaměřit, je obvod tělesných partií a vzhled vaší postavy. To se totiž projevuje mnohdy mnohem dříve, než se ručička na váze pohne. Proto se foťte. Klidně každý týden. Svaly dokážou na trénink poměrně rychle reagovat a i když tuky nemizí tak rychle, jak byste chtěli, změna životního stylu bývá na těle velmi rychle vidět. Vaše tělo bude už po prvním týdnu cvičení viditelně pevnější. Je to způsobeno tím, že vás pravidelné cvičení donutí k lepšímu držení těla a také rozhýbete zažívání, což má za následek splasknutí nafouklého břicha. Veškeré fotky ukládejte a následně srovnávejte s tou úplně první. Změny v úbytku na obvodu zapisujte do diáře.

Važte se, ale…

Samozřejmě, pokud se snažíte výrazně zhubnout, není na škodu se čas od času zvážit. Získáte lepší přehled, zda se vám daří plnit vaše cíle. Pokud ale toužíte shodit pár kilo, abyste se zbavili špíčku na břiše či bocích nebo se už nemůžete dívat na své „pivní“ břicho, nečekejte zázraky. Pokud totiž netrpíte skutečnou nadváhou nebo obezitou a jde čistě o vyrýsování postavy, ručička na váze i přes pravidelné cvičení zůstává ve stejné pozici nebo dokonce ukazuje o pár kilo více. To je ale naprosto normální. Svaly váží víc než tuky a když jednoduše vyměníte tuky za svaly, těžko budete vážit méně. Proto byste se měli zaměřit na celkový vzhled, nikoli na váhu.

Nezapomínejte také, že základem úspěchu není jen cvičení, ale také strava. Jedno bez druhého funguje jen špatně.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
7 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat