Bylinky na míru podle znamení zvěrokruhu

Víte, že podle vašich charakterových vlastností a rysů si můžete vybrat vhodné byliny, které jsou pro vás ty pravé? Lvi by měli popíjet heřmánek, Kozorozi zase přesličku!

Stejně jako se ke každému znamení přiřazují léčivé polodrahokamy, barvy či druhy jídla, mají zde své zastoupení i rostliny a byliny, které podpoří nebo utlumí některé ze základních znaků charakteru člověka.

Berani

Pro ně je vhodný chmel či heřmánek, který dokáže zklidnit jejich silnou energii a zchladit tvrdou a neústupnou hlavu. Náchylní jsou na nedostatek draslíku a mědi, proto by měli do jídelníčku pravidelně zařazovat česnek i olivový olej.

Býci

Jsou smyslní požitkáři, pro svou lásku k jídlu i pití mohou trpět trávicími obtížemi. Mezi další problémy patří nemoci hrdla či krku. Na krk může pomoci podběl, játra zase podpoří pampeliška. Na občasné chmurné nálady se hodí popíjení mateřídoušky.

Blíženci

Jsou známí pro svou nestálost a přelétavost, se kterou si poradí kozlík lékařský či meduňka lékařská. Zvláště přívětivá je pro ně kopřiva, která léčí zažívací potíže i ledvinové kameny.

Raci

Citliví a ustaraní, těžko snášejí konflikty, což se odráží na pomalejším zažívání a problémy se žaludkem. Vhodný je pro ně zázvor, čaj z řebříčku nebo máty.

Lvi

Jejich slabiny spočívají ve slabším srdci a vysokém krevním tlaku. Pro prevenci srdečních chorob se doporučuje vitamin B6. Kvůli stresu mohou mít potíže se žlučníkem, na který blahodárně působí heřmánek a šťáva z červené řepy.

Panny

Často trpí zažívacími obtížemi. Léčivými jsou pro ně anýz, sléz, majoránka, kmín a zázvor. Na psychiku jim pomáhá levandule.

Váhy

Jejich nerozhodnost se odráží na stavu ledvin, proto by u nich neměl chybět zlatobýl nebo čaj z břízy bělokoré. Dalšími močopudnými pomocníky je petržel či okurka. Pro zahřátí můžou Váhy do svého jídelníčku pravidelně zařazovat zahřívací koření, jako například chilli a skořici.

Štíři

Jsou lidé s velkou hloubkou, často žijí v silném tlaku, a tak by si své nervy měli pravidelně uklidňovat šalvějí a celkovou pohodu si navodit čajem z divizny. Případný vysoký krevní tlak lze regulovat česnekem.

Střelci

Vhodný je řepík nebo odvar z macešky, který nastartuje metabolismus a posílí játra, rovněž by Střelci neměli zapomínat na srdce a dbát na dostatečný přísun vitaminu E.

Kozorozi

Jsou náchylní na problémy s páteří, klouby, revma či kožní onemocnění. Pro zdravé kosti by měli doplňovat vitamin D a pro péči o kůži zvolit popíjení, ale i odvar z přesličky rolní.

Vodnáři

Mohou trpět na křečové žíly, svalové křeče, obtíže s krevní srážlivostí. Vodnáři by měli doplňovat železo obsažené v červeném mase nebo oříškách a hořčík proti křečím ve svalech. Psychické přetížení uvolní meduňka, ale i třezalka tečkovaná.

Ryby

Soucitné znamení, které se těžko vyrovnává se stresem. Ke zklidnění bude oporou hlavně hloh. Jako elixír života je pro Ryby vynikající ženšen. Jelikož je toto znamení náchylné k prochladnutí a revma, doporučuje se odvar z vrbového listí.






Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude charakterizovat energie a optimismus. Mars, vaše vládnoucí planeta, je ve vašem znamení a dává vám silnou touhu projevit své názory a ambice. Místo, abyste se snažili ovládat okolnosti, jste natolik otevřeni a přizpůsobiví, že se ok... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

3 Příspěvků
Poslední příspěvek 20:49
189 Příspěvků
Poslední příspěvek 10:57
3 Příspěvků
Poslední příspěvek 10:25

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat