Sbohem nadměrnému pocení v podpaží

Potit se v parném létě není nic divného. Ale pokud vás provází mokrá trička a nepříjemný zápach i v chladnějším období, nebo i přesto, že se zrovna moc nehýbete, možná byste měli zvolit účinnější metodu, než je prachobyčejný antiperspirant.

Botolutoxin

Další možností je aplikace injekcí botolutoxinu přímo do podpaží. Ošetření se provádí ambulantně a trvá jen pár minut. Cena za ošetření podpaží se pohybuje mezi 7000 – 12000 Kč. Botolutoxin zastaví produkci potních žláz a efekt vydrží několik měsíců. Ne na každého je však tato metoda účinná. Pár dní po zákroku je třeba se vyvarovat nadměrné fyzické zátěže, návštěvy solárií nebo sauny.

Navštivte lékárnu

Pokud vám běžné přípravky proti pocení nepomáhají, měly by vaše kroky směřovat do lékárny. Zde je možné zakoupit speciální přípravky proti pocení, které obsahují aluminium chlorid neboli chlorid hlinitý, který účinně uzavírá potní, tím se sníží i tvorba potu a eliminuje nežádoucí zápach. Tyto přípravky lze použít i na plosky rukou nebo dlaně, jsou však poměrně agresivní a je třeba nejprve vyzkoušet na malém kousku kůže, zda u vás nevyvolává alergické reakce. Jinak jde o přípravky velmi účinné.

Antiperspiranty se stříbrem

Přípravky s obsahem stříbra slibují účinnost na několik dní. Je pravda, že se s nimi člověk potí výrazně méně, ale u lidí, u kterých je tento problém skutečně nadměrný, zabírá spíše jen na pár hodin. Nicméně to funguje. Stříbro je antibakteriální a má antiperspirační účinek. Zabraňuje tedy pachu i nadměrnému pocení. Pokud tedy hledáte rychlou volbu, poohlédněte se v drogerii po podobném přípravku.

Léky proti pocení

Poslední možností, jak se zbavit obtíží s pocením, je užívání léků z třídy anticholinergik, které vám předepíše váš lékař. Jde o lék, který zastaví nadměrnou produkci potu. S užíváním se začíná na nejnižší dávce a pomalu se přidává, dokud nedocílíte požadovaného efektu. Potíž je, že funguje na celé tělo, nejen na postiženou oblast. Dochází tak k mírnému zavodňování těla, které může působit otoky.






Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude charakterizovat energie a optimismus. Mars, vaše vládnoucí planeta, je ve vašem znamení a dává vám silnou touhu projevit své názory a ambice. Místo, abyste se snažili ovládat okolnosti, jste natolik otevřeni a přizpůsobiví, že se ok... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

6 Příspěvků
Poslední příspěvek 10:27
60 Příspěvků
Poslední příspěvek 9:34
24 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat