Jaro je příležitostí k restartu těla i duše

Máme za sebou dlouhou zimu a naše tělo a mysl ne a ne se vzpamatovat. Je to tím, že jsme v tomto období tak trošku zlenošili a teď, když se počasí trochu umírnilo, je pro nás těžké pomyslně nazout tenisky a vyběhnout ven do světa s prvními slunečními paprsky.

Jak nastartovat správně organismus a posílit tělo tak, aby pro nás i jarní úklid byl brnkačka?

Dopřejte játrům odpočinek

Řekněte stop alkoholickým nápojům. Vaše játra vám poděkují a to prosecco v lednici na vás ochotně počká. Snažte se alespoň na chvíli vyvarovat také slazeným nápojům a limonádám. Naopak pokuste se za den vypít co nejvíc vody, nebo sáhněte po jaterních a bylinných čajích, které udělají vašemu tělu dobře.

I trávení potřebuje obměnu

I díky špatné stravě se můžete cítit oslabení a bez energie, proto je potřeba dávat pozor na to, co jíme. Návštěva restaurací je sice fajn, ale není nad domácí stravu. Snažte se z jídelníčku vynechat mastná a smažená jídla. Naopak volte lehčí stravu a zařaďte do pokrmů dostatek luštěnin a pokrmů ze zeleniny.

Nezapomínejte na imunitu

Imunitnímu systému nejvíce prospívají vitaminy, enzymy, minerály ale zejména betaglukany. Jedná se o přírodní polysacharidy, jejichž zdrojem jsou například kvasinky, houby a také obilniny, jako je ječmen nebo oves. Například ovesná kaše ke snídani je rozhodně dobrý nápad. Hlavně na jaře a na podzim, kdy naše imunita odolává nájezdu bacilů, je dobré doplňovat betaglukany.

Dopřejte si masáž nebo saunu

Přesně tak! I taková masáž dokáže divy. Kdo už vyzkoušel, určitě souhlasí, že je to perfektní způsob, jak relaxovat a naprosto vypnout. Po zimě je Vaše tělo vyčerpané a bez energie. A odpočinek v sauně pomůže organismu zbavit se odpadních látek a znovu „nahodit baterky“.

Udělejte si radost

Každý čas od času potřebuje udělat si nějakou radost. Nemyslete jen na povinnosti, ale i na to, co chcete dělat a co Vás baví. Naplánujte si třeba pěkný výlet, ať se máte na co těšit. Pak vám i práce půjde lépe od ruky.

A nakonec – úsměv prosím!

Je tu přece jaro! A to je čas, kdy se příroda probouzí, nabírá dech a my s ní!







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Omeleta se sýrem

(8 hlasů)

Vejce benedikt

(2 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat