Citronový nápoj je skvělým pomocníkem pro hubnutí

Voda s citronem patří ke známým hubnoucím fíglům. Vypitá po ránu aktivuje metabolismus, čímž přispívá ke snadnějšímu hubnutí. Citron je zkrátka zázrak. Jak i ve vašem případě zatočí s kily navíc? Pijte tenhle nápoj!

Vitamin C, B a provitamin A, ale také vápník, draslík, fosfor, hořčík, železo, zinek a pektin. To všechno je báječný citron. Vytěžte z něj maximum a povolejte ho do boje proti nechtěným faldíkům. Ideální je popíjení vlažné vody s citronem – ráno na lačný žaludek. Nemusíte se však bát ani teplého čaje, který vás dokonale připraví na jarní a letní dny a usnadní vám přechod mezi ročními obdobími. Co všechno k jeho přípravě potřebujete?

Citronový nápoj jako součást denní rutiny

Potřebujete 1/2 lžičky medu (dobrovolné), 2 šálky vody, 1 lžičku citronové šťávy, 1 lžičku nasekaného zázvoru a 1 lžičku čajových lístků. Do hrnce dejte vodu a nasekaný zázvor. Nápoj přiveďte k varu, vhoďte do něj čajové lístky a stáhněte ho ze zdroje tepla. Nechte 5 minut louhovat, přidejte med a citronovou šťávu a čaj přeceďte do šálku.

Do citronového čaje kromě medu nepřidávejte žádné další sladidlo. (V klinických studiích bylo zjištěno, že se při konzumaci medu méně zvedá hladina cukru v krvi, než při konzumaci jiných sladkých pokrmů. To vede k navození většího pocitu sytosti.) To je však jediný „hřích“, který si v tomto případě můžete dopřát.

Vodní výzva pro odvážné

Když čaj „vylepšíte“ mlékem, vyruší se jeho pozitivní účinky. Zároveň vezměte na vědomí, že samotné popíjení citronové vody vás kilogramů nezbaví. Samozřejmě záleží i na vyvážené stravě a dostatku pohybu. Patříte k těm, kdo mají pevnou vůli a nebojí se výzev? Pak můžete zkusit proměnit svoji postavu i pleť během 30 dní. Kromě ranního citronového nápoje pijte výhradně čistou vodu. Po tuto dobu se vzdejte alkoholu, kávy, limonád a dalších „tekutých zatěžkávadel“. Co to s vámi udělá?

Ti, kdo do podobného experimentu šli, hlásí, že voda posiluje činnosti mozku, který tak pracuje rychleji. Zlepšuje se paměť, přichází dobré nápady. Jelikož voda poskytuje jednodušší dodávku kyslíku pro srdce i ostatní orgány, s její pomocí se posiluje srdce. I když tento benefit nemusíte po 30 dnech zaznamenat, určitě si všimnete lepšího zažívání. Nejviditelnější proměnou však projde vaše pleť. Pokožka je hydratovaná, měkká hladká, zářivá i mladší. Kruhy pod očima jsou méně patrné, vrásky se vyhlazují. A ta nejlepší zpráva? Popíjení vody vás nic nestojí.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Omeleta s brokolicí

(26 hlasů)

Snídaně s malinami

(20 hlasů)

Vanilkové vafle

(40 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

33 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat