Spánek na Adama má vynikající benefity

Zase jste kvůli horkému počasí nemohli zabrat a když už se to povedlo, tak jste byli pořád vzhůru? Zkuste se příště ochladit tím, že se vzdáte pyžama. Díky tomu snáze zhubnete a zlepšíte kvalitu svých vlasů. Také posílíte imunitní systém a prohloubíte důvěru ve vztahu!

Máte při tropických nocích velké potíže s usínáním? Nejste zdaleka jediní, komu teplo, dusno a bezvětří brání v kvalitním nočním odpočinku. Jenže jak takovou situaci řešit, když nejste fanouškem klimatizace? V první řadě se zbavte svršků, které vás zbytečně zahřívají. Spánek bez oblečení nejenže tělu pomáhá regulovat teplotu, ale přináší i zajímavé výhody. Kterou přivítáte s otevřenou náručí?

Podpora při hubnutí, kterou by člověk nečekal

Ještě pořád nejste představě nahoty příliš naklonění? Třeba vás k tomuto kroku přiměje tvrzení amerických vědců. Ti na základě několika nezávislých studií zastávají názor, že snění bez pyžama urychluje metabolismus, protože nižší teplota kůže aktivuje zdravé tuky, jež pomáhají spalovat kalorie. Zároveň se zvyšuje produkce růstových hormonů, a naopak zmenšuje množství hormonu kortizolu, což prý vytváří lepší spací vzory a usnadňuje hubnutí, a to zejména v oblasti břicha.

Hezčí a kvalitnější vlasy? Žádný problém

Když se vzdáte košilky, bavlněného trička nebo jiných textilií, budete se také o poznání méně potit. To je samozřejmě příjemné už samo o sobě, nicméně tuhle dávku pohodlí neoceníte jenom vy. Vyšší koncentrace soli obsažené v potu vysušuje a poškozuje vlasy, přičemž dráždí pokožku hlavy. A to koruně krásy pochopitelně dvakrát neprospěje.

Zdraví v intimní oblasti, které je třeba

Máte ve zvyku pobývat v posteli ve spodním prádle, na které si navlečete ještě „spací úbor“? Pak byste měli vědět, jak moc si tím škodíte.

„Osobně nahotu doporučuji, protože pomáhá kůži dýchat, což je důležité zejména pro ženy. Chrání je to před kvasinkovými a bakteriálními infekcemi, kterým se daří v teplém a vlhkém prostředí,” vysvětluje americká gynekoložka Alyssa Dweck. Věřte, nebo ne, to pořád nejsou všechna pozitiva relaxu „na ostro“.

Zlepšení vztahu i imunity. A to jako vážně

Někteří specialisté připouštějí, že ležení „v rouše Evině“ prospívá i vztahům. Doteky kůže na kůži údajně uvolňují oxytocin, tedy „hormon lásky”, jež zlepšuje emocionální vazby a prohlubuje důvěru ve svazku. Zároveň díky tomu dochází k posílení imunitního systému a stabilizaci krevního tlaku. Sečteno a podtrženo, dřímota ve stylu obnaženosti je zkrátka přínosná ve všech směrech!

Zdroj: drdweck.com, heatlhline.com







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Brusinková čokoláda

(24 hlasů)

Omeleta se sýrem

(8 hlasů)

Srdíčkový koláč

(30 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat