Mateřské mléko obsahuje látku, která doslova rozpouští nádory

Chemická látka obsažená v mateřském mléce dokáže rozbíjet nádory močového ústrojí na kousky. Pacienti užívající látku alfa1H pak nádor doslova vymočí. Na výzkumu použití alfa1H se švédskými vědci spolupracovali onkologové z pražského Motola.

Alfa1H faktor pomáhá produkovat mléčný cukr – laktózu – v prsní žláze. Právě díky laktóze je pak mléko energeticky výživné pro novorozence.

„Rozbalený“ faktor

Švédští vědci ale zjistili, že alfa1H dokáže zabíjet nádory, když změní svou trojrozměrnou strukturu. Prokázali to u karcinomu močového měchýře. U čtyřiceti pacientů provedli experimentální léčbu. Dvaceti podali alfa1H a dvaceti placebo. U všech pacientů s alfa1H došlo k vymočení částí nádoru, který rostl v močovém měchýři.

„Alfa1H podporuje produkci laktózy, mléčného cukru, který je nezbytný pro výživu dítěte, a také produkci mléčné tekutiny. Když se ale rozbalí, mění svou funkci a tvoří komplexy ničící nádory. Má velmi vzrušující dvojitou funkci závisející na její trojrozměrné struktuře,“ tvrdí doktorka Catharina Svanborg z Lundské univerzity.

Naděje pro budoucí pacienty

„Musíme získat další důkazy, ale doufejme, že jsme u zrodu velmi jemné chemoterapie,“ uvedl Mats Persson ze společnosti Hamlet Pharma Ltd., kterou založila profesorka Svanborg.

Testování alfa1H společnosti Hamlet Pharma proběhlo u pacientů Fakultní nemocnice v Motole.






Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

3 Příspěvků
Poslední příspěvek 21:04
23 Příspěvků
Poslední příspěvek 20:37
189 Příspěvků
Poslední příspěvek 20:36

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat