Já a moje... Vagina. 5 otázek, které se stydíte položit i kamarádce

Ačkoli žijeme v poměrně otevřené době, kdy je dovoleno mluvit téměř o všem, stejně se řada z nás nikdy nezeptá na věci, jež se týkají našich pohlavních orgánů. Na pět dotazů proto přinášíme odpověď!

Je to zvláštní – některé věci se v sexuální výchově nebo od maminek nedozvíme. Možná ani ony nikdy nepátraly po odpovědi, ačkoli je jisté, že kdyby překonaly stud či rozpaky, jejich gynekolog by neměl problém s vysvětlením.

Otázka č. 1: Nemůže mě porod „tam dole“ vytahat?

Odpověď: Porod je pro vagínu docela výzva, ale příroda ví, co dělá, a tak je naše pochva vybavena velmi dobrou elasticitou. Ano, několik měsíců po porodu se při milování můžete cítit, jako by byla vagina větší, ale to se všechno zase spraví. Můžete jí rovněž samy pomoci navrátit původní těsnost posilováním poševních svalů.

Otázka č. 2: Je ten pach normální?

Odpověď: Žijeme v době, kdy je veškerý přirozený tělesný pach téměř kriminalizován, a tak není divu, že jsou některé ženy nervózní z vůně svého pohlaví. Ta je mimochodem jedinečná pro každou z nás a opravdu nemá připomínat jasmín, mořský vánek a podobně. Může se stát, že pozorujete změny v intenzitě této vůně, například před menstruací nebo po ní, berete-li určité léky, když jste strávily horký den v těsných džínech a podobně. I to je normální. Jestliže však zjistíte výraznou změnu pachu k horšímu, vyhledejte lékaře, mohla by to být známka infekce.

Otázka č. 3: Nevypadám „tam dole“ divně, v porovnání s ostatními ženami?

Odpověď: Těžko říci, jestli je to výhoda, nebo nevýhoda, ale na rozdíl od mužů, kteří mají možnost „okouknout a porovnat“ své vybavení na veřejných záchodcích, my takovou příležitost zpravidla nemáme. A tak přemýšlíme, jestli náhodou není naše pohlaví formováno nějak „divně“. Zvláště když slyšíme o nejrůznějších (mimochodem velmi diskutabilních) kosmetických operacích, které upravují stydké pysky nebo klitoris. Takže – každá žena je jedinečná, stydké pysky či klitoris se vyskytují v mnoha tvarech, délkách, barevných odstínech či velikostech. A vše je normální. O chirurgické úpravě je na místě uvažovat až tehdy, kdy například délka či tvar stydkých pysků působí ženě při nošení běžného oblečení bolest. Jinak je to zbytečné.

Otázka č. 4: Jsem divná, když nedosahuji vaginálního orgasmu?

Odpověď: Nejste. Pravdou je, že až 70 % žen nedosáhne orgasmu jen samotným pohlavním stykem. Drtivá většina z nás potřebuje k dosažení vyvrcholení stimulaci klitorisu a dalších erotogenních zón. Tak to zkrátka příroda zařídila. A mimochodem, budete-li se příliš soustředit při sexu na orgasmus, neužijete si ho tolik, jako když si budete vychutnávat všechno to mazlení, všechny doteky a polibky. Koneckonců se tomu říká milování, ne orgasmování.

Otázka č. 5: Proč mě občas po sexu „tam dole“ bolí?

Odpověď: Možná byste byly překvapené, kolik žen zažívá občas po milování nepříjemné pocity v pochvě, ale bojí se zeptat, co by mohlo být jejich příčinou. Nejčastějším důvodem je nedostatečné zvlhčení pochvy, které může mít na svědomí nejen nedostatečné vzrušení, ale třeba i některé léky či některé nemoci. Někdy stačí i obyčejný stres, kvůli kterému se pořádně neuvolníte. Na to existuje jednoduché řešení – lubrikant. Ale pozor, pokud bolest přetrvává nebo se opakuje při každém styku, rozhodně vyhledejte lékaře!






Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Uzená polévka

(1 hlasů)

Kuřecí maso s rýží

(1 hlasů)

Kapr se zeleninou

(3 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
7 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat