Hledáte zábavný a prospěšný koníček. Přihlaste se do kurzu tance

Tančit jen jednou v roce na plese či pracovním večírku? To nestačí. Nechte se hudbou a choreografií pohltit častěji. Budete díky tomu psychicky vyrovnanější a zdravější. Nesporných pozitiv se dočká i váš vztah!

Nevíte, co s volným odpolednem či večerem? Zkuste se energicky protančit do pohody i lepší formy. Můžete tak pod rouškou anonymity učinit přímo u vás doma, nebo do toho šlápnout takříkajíc pořádně, a zapsat se do nějakého kurzu. Máte k tomu ideální příležitost, protože ty lednové právě začínají! Proč by vám tanec doporučil doktor, psycholog i vztahový kouč?

Paměť, která nic nezapomene

„Trdlování“ do rytmu svědčí kognitivním funkcím, a to včetně paměti. Tedy alespoň takové závěry přináší jistá studie publikovaná v magazínu The New England Journal of Medicine. Její finální analýza sděluje, že uvedená činnost může zvrátit ztrátu objemu hippocampu, což je část mozku, jež řídí uchovávání informací, a která se vlivem přirozeného stárnutí zmenšuje. „Krok sum krok“ také snižuje riziko demence i hladiny stresových hormonů, což se pochopitelně hodí za všech okolností.

Redukce cholesterolu. I to se počítá

Pravda je, že v podstatě jakákoli fyzická aktivita reguluje hladinu škodlivého cholesterolu. Proto ani taková zumba, valčík, step či rumba nejsou žádnými výjimkami! Dlužno dodat, že rázné změny poloh v mírném i svižnějším tempu „usměrňují“ i úroveň cukru v krvi. To přivítají s otevřenou náručí hlavně diabetici, jimž je jmenovaný „sport“ vřele doporučován.

Příkladná kondice srdce. Ani ta vás nemine

Tanec jako takový je vlastně příhodnou srdeční medicínou, která omezuje pravděpodobnost celé řady kardiovaskulárních chorob. No vážně. Prostřednictvím svého výzkumu to prokázali italští experti, kteří jeho účinky srovnávají s během či cyklistikou. Nejen srdce ale díky hudbě a choreografii doslova vzkvétá. I ve vztahu se po pár figurách dějí velké věci…

Pocit důvěry a dávka vášně

Co by se stalo, kdyby vás na nějakou lekci doprovodila drahá polovička, přičemž by odhodila stud i zábrany? Jakmile to na parketu „rozbalíte“ ve dvou, doslova vás zasáhne afrodiziakální jiskření. Rovněž se značně prohloubí vzájemná komunikace a důvěra, zatímco dojde k obnovení dávno ztracené harmonie. Přesně takové terapeutické schopnosti má podle manželských poradců tanec.






Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

24 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat