Procházkovým tempem ke zdravé kondici

Často vás sužuje bolest hlavy nebo zad? O důvod víc, proč se projít! Tato činnost vám hodně rychle uleví, přičemž posílí také kardiovaskulární systém a kosti. Zbaví vás ale i stresu.

I když to kalendáři přinejmenším odporuje, jaro už je ve vzduchu pořádně cítit. Nechcete tedy využít momentálního příjemného počasí a vyrazit ven? I malá procházka s vaším zdravím dokáže velké věci! Jaké výhody může přinést pouhá půlhodina chůze v mírném tempu, a to bez ohledu na věk, pohlaví i fyzickou zdatnost člověka?

Žádný stres a spousta optimismu

Statistiky udávají, že počet lidí s úzkostmi či jinými neurotickými poruchami stoupl za poslední desetiletí o celou pětinu, což je bezpochyby alarmující. A právě kvůli tomu odborníci neustále poukazují na skutečnost, že jakýkoli pohyb zbavuje stresu a zároveň zvyšuje produkci šťastných hormonů, proto funguje jako prevence chmurných nálad. A zvláště v případě, že je provozován v přírodě.

Úleva od bolesti, kterou přivítáte

Bolesti hlavy, zad, kloubů nebo svalů nejsou žádným ternem. Běžně je zaháníte farmaceutickými medikamenty? Jsou i jiné možnosti. Své utrpení můžete zastavit pomocí alternativních léčivých prostředků, nebo ho jednoduše „rozchodit“. Tedy alespoň podle lékařů, kteří připouštějí, že chození tlumí bolístky nejrůznějšího původu. Alfou i omegou je však jeho pravidelnost.

Srdce v kondici a ukázkový tlak

Není žádným tajemstvím, že chůze výrazně omezuje pravděpodobnost kardiovaskulárních chorob, přičemž reguluje škodlivý cholesterol a normalizuje krevní tlak. Vy jste o tom ještě neslyšeli?

„Cokoli, co zvyšuje srdeční frekvenci a pomáhá pumpovat krev, je skvělé cvičení pro vaše srdce i oběhový systém. Denními vycházkami po dobu alespoň 30 minut můžete udržet tlak pod kontrolou, čímž máte až o 30 % vyšší šanci, že se vyhnete mrtvici,“ vysvětluje britský osobní trenér Stuart Amory. Tento fitness guru rovněž připomíná, že uvedená aktivita souběžně posiluje kosti, prospívá kognitivním funkcím, podporuje spalování kalorií a urychluje metabolismus.






Reklama

Tip na oběd

Více tipů

Rybí karbanátky

(4 hlasů)

Kuličky z kuřecího masa

(2 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude charakterizovat energie a optimismus. Mars, vaše vládnoucí planeta, je ve vašem znamení a dává vám silnou touhu projevit své názory a ambice. Místo, abyste se snažili ovládat okolnosti, jste natolik otevřeni a přizpůsobiví, že se ok... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

6 Příspěvků
Poslední příspěvek 10:27
60 Příspěvků
Poslední příspěvek 9:34
24 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat