Červená řepa je vitamínovým skvostem

S trochou nadsázky by se dalo říct, že řepa může doplnit sortiment nejedné lékárny. Vždyť zlepšuje plodnost, fyzickou vytrvalost, zrak i krevní tlak. Příznivě ovlivňuje také trávení a kvalitu pokožky.

První záznamy o červené řepě jsou staré přibližně tři tisíce let a pocházejí z oblasti Babylonie. Tehdy byla tato zelenina využívána nejen jako pochutina, ale i jako léčivo s takřka zázračnými účinky. Prospěšnost potraviny typické rubínové barvy vidí stejně i dnešní vědci s nejmodernějším výzkumným vybavením. Proč bychom podle nich měli jíst řepu všichni a nejlépe sedm dní v týdnu?

Lepší hodnoty krevního tlaku

Arteriální hypertenze bývá odpovědná za celou řadu vážných srdečních problémů, které není radno podceňovat. Jak situaci zase stabilizovat a vyhnout se tak kardiovaskulární katastrofě? Spolehlivým „medikamentem“ je podle britských lékařů právě řepa. Ta prý už po čtyřech týdnech každodenní konzumace rozšiřuje cévy, čímž významně přispívá k normalizaci krevního tlaku. Za tuto vítanou schopnost lze poděkovat obsaženým organickým dusičnanům.

Příval energie, kterým nikdo nepohrdne

V rámci příprav na plavkovou sezonu už pomalu a jistě rýsujete křivky? O důvod víc, proč se jmenovanému kořenovému zázraku rozhodně nevyhýbat. Je prokázáno, že je při zvyšování energetické hladiny daleko účinnější než klasický doping v podobě kofeinu. Chcete-li tedy podpořit svou vytrvalost a s ní samozřejmě i sportovní výkony, užívejte červený „nakopávač“ pravidelně.

Detox těla. A toho je třeba

Naprosto jedinečný nutriční profil řepy slibuje také pomoc při detoxikaci těla. K čemu je to dobré? Očista od nahromaděných toxinů a dalších odpadních látek posiluje imunitní systém a ulevuje jednotlivým orgánům. „Uklizený“ organismus mnohem lépe vstřebává i přijaté vitaminy a minerály, což se příznivě podepíše na celkové kondici a vlastně i schopnosti hubnutí.

Další užitek, nad nímž se tají dech

Uvedená potravina se taktéž uplatní při poruchách krvetvorby. Zároveň dokáže zregulovat cholesterol a zpravidelnit pohyby střev, zatímco prospívá zraku a představuje prevenci rakoviny. Ocení ji však i lidé, které trápí vleklé potíže s reprodukcí či revmatismem. Nelze opomenout, že souběžně zkvalitňuje pokožku, nehty i vlasy.






Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

24 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat