Ladné křivky zaručí potraviny podporující hubnutí

Tlusté svetry a bundy se pomalu stěhují z šatníků, přičemž je střídají tenké jarní kabátky. Chcete, aby v těchto kouscích patřičně vynikla vaše silueta? Jezte zelí, grapefruity a sušené borůvky!

Rozhodli jste se shodit nadbytečná „zimní kila“, abyste s příchodem jara opět získali své křivky i ztracené sebevědomí? Pak zapomeňte na hladovění i ustavičně kručící žaludek. Závěry studie uveřejněné v magazínu New England Journal of Medicine informují o tom, že lidé, kteří kromě hlavních jídel konzumují vícekrát za den malé svačiny, hubnou rychleji a snadněji. Nevíte, jaké potraviny si bez výčitek servírovat? Zkuste třeba tyhle.

Zelí, zdravotní doping

Na seznamu nízkotučného fitness občerstvení zaujímá zelí přední příčky, neboť jedna jeho porce obsahuje pouhopouhých 13 kalorií. I ostatní výhody této košťálové zeleniny ale stojí za zmínku. Pochutina, které magickou moc přisuzovali již staří Egypťané, zlepšuje imunitní reakce organismu, podporuje bezproblémový chod trávení, posiluje kosti a významně omezuje pravděpodobnost rozvoje kardiovaskulárních chorob. Připisují se jí i zásluhy v podobě sníženého rizika rakoviny nebo detoxikace těla.

Grapefruit, dietní posila

Grapefruit byl poprvé objeven v Karibiku, a to na ostrově Barbados, odkud byl dovezen do Ameriky. Jedná se o křížence jamajského pomeranče a indonéského pomela, který se původně pěstoval výhradně pro okrasné účely. Dnes je grep celosvětově oblíbeným citrusovým plodem, jehož konzumace přináší zajímavé „vedlejší účinky“. Tento kulatý spojenec se může pochlubit vysokým podílem enzymů, jež urychlují metabolismus a dodávají energii. Zároveň se podílí na regulaci škodlivého cholesterolu, stimuluje krevní oběh a zprostředkovává poctivou dávku hydratace.

Řekněte ano borůvkám

Tak tahle fialová dobrota, v současné době pochopitelně jen v sušené verzi, by se ve vašem žaludku měla objevit častěji. Hned z několika důvodů! Borůvky vykazují jednoznačně nejvyšší množství antioxidantů z běžně konzumovaných potravin. Jejich složení eliminuje škodlivé volné radikály, podporuje spalování kalorií, předchází špatným náladám a léčí záněty. S každou malou kuličkou si také dezinfikujete trávicí ústrojí a prospějete svému zraku.






Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude charakterizovat energie a optimismus. Mars, vaše vládnoucí planeta, je ve vašem znamení a dává vám silnou touhu projevit své názory a ambice. Místo, abyste se snažili ovládat okolnosti, jste natolik otevřeni a přizpůsobiví, že se ok... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

60 Příspěvků
Poslední příspěvek 9:34
24 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
5 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat