Varovné signály přílišného stresu

Když vlasy padají až moc, normální to není. Stejně alarmující jsou i výkyvy tělesné hmotnosti nebo zvýšená náchylnost k nemocem. Zní vám to povědomě? Zřejmě jste obětí chronického stresu!

Co se týká stresu, drtivá většina odborníků se shoduje v tom, že je jedním z největších nepřátel fyzické i duševní kondice. V jeho souvislosti se nejčastěji mluví o depresích, zvýšené pravděpodobnosti srdečních chorob, záchvatech paniky a třesu rukou. Psychická zátěž negativně ovlivňuje i funkce trávicího a reprodukčního systému, přičemž poskytuje příhodné podmínky pro vznik diabetu, nespavosti, rakoviny i bolestí hlavy. Jakými signály tělo dává na vědomí, že už si s nadbytkem stresových hormonů neví rady? Tato varovná znamení raději nezlehčujte!

Nadváha i podváha jako zásadní problém

Jakékoli nevysvětlitelné výkyvy tělesné hmotnosti mohou být jasnou známkou toho, že se ocitáte pod velkým tlakem. Permanentní nervozita zpomaluje metabolismus, což v kombinaci s přejídáním způsobuje přibírání na váze. Opačným, ovšem vůbec ne výjimečným případem bývá situace, kdy člověk vlivem neustálé sklíčenosti ztrácí chuť k jídlu, tudíž hubne, aniž by vlastně chtěl.

I extrémní padání vlasů napovídá mnohé

Každé ráno s tichým smutkem počítáte škody, které vám po česání uvízly v hřebenu? Ani tohle nelze brát na lehkou váhu. Protože všechno souvisí se vším, jisté je, že pro nic za nic se to neděje.

„Obvyklým viníkem nežádoucích kosmetických změn bývá stres, který mění normální fyziologické funkce i hladiny hormonů. Právě proto pak dochází k tvorbě akné, vyrážkám, infekčním onemocněním kůže, dehydrataci i extrémnímu úbytku vlasů,“ vysvětluje lékařka a zakladatelka dermatologické kliniky v americkém Chicagu Carolyn Jacob.

Oslabená imunita, kterou přelstí každý bacil

S příchodem jarních chřipek a viróz se slovo imunita skloňuje snad ve všech pádech, protože útokům bacilů se dá vyhnout jen horko těžko. Ládujete do sebe doplňky stravy obsahující vitaminy i minerály s tím, že tak pro svou obranyschopnost děláte maximum? Nic proti tomu, ovšem měli byste vědět, že ustavičně vypjaté nervy náchylnost k nemocem mnohonásobně zvyšují, takže kdoví, jestli mají jmenované přípravky vůbec nějaký efekt…






Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
7 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat