Listová zelenina vhodná i v průběhu té nejpřísnější diety

Opravdu se při shazování přebytečných kil musí hladovět, a čelit tak kručícím žaludečním stížnostem? Ale ne. Z konzumace kapusty, zelí nebo rukoly váhové následky nekoukají, místo nich vás čekají samá zdravotní pozitiva!

Ať už chcete žít zdravějším životním stylem nebo je vaším cílem štíhlejší linie, měli byste do svého jídelníčku zařadit optimální množství listové zeleniny. Je úplně jedno, zda ji budete konzumovat syrovou, vařenou, dušenou či ve formě smoothies, protože z každého sousta či doušku načerpáte důležité živiny i famózní bonusy. Konkrétně na tyto druhy výživoví poradci pějí samou chválu!

Kapusta zajistí detoxikaci

Kapusta je pro mnohé naprosto obyčejnou potravinou, která v zásadě nemá co nabídnout. Opak je ale pravdou, neboť patří mezi nejužitečnější pochutiny vůbec. Obsažené vitaminy, minerály, antioxidanty a další cenné sloučeniny detoxikují organismus a chrání před rakovinou. Pozitivně ovlivňují také mozkové funkce, zlepšují imunitu a tlumí záněty.

Zelí jako fitness parťák

Díky vysokému podílu vody a vlákniny je zelí naprosto ideálním jídlem při spalování kalorií. Rovněž podporuje peristaltiku střev a dohlíží na bezproblémový chod zažívání, přičemž blahodárně působí na celý kardiovaskulární systém. Nelze nezmínit, že nabízí látky, které hrají klíčovou při správné srážlivosti krve a zachovávají pevnost kostí.

Ledový salát, dodavatel optimismu

I přes jeho nasládnou chuť se dietáři nemusí obávat ani ledového salátu. Tenhle přítel dobré kondice stimuluje metabolické funkce a prodlužuje pocit sytosti. Velkou pochvalu si zaslouží i za to, že  zmírňuje stres, uklidňuje nervy a pozor, dokonce pomáhá při nespavosti.

Rukola dodá energii

Popularita rukoly roste přímo bleskovou rychlostí. A není se co divit, protože i přes zdánlivý dojem podivného plevele tenhle zelenáč dokáže vzpružit při únavě a ulevit od zažívacích obtíží. Zároveň čistí krev, odstraňuje nadbytečnou vodu z těla a normalizuje hladinu cukru v krvi. Je také vnímán jako prevence rakoviny, osteoporózy i kardiovaskulárních chorob.  






Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude charakterizovat energie a optimismus. Mars, vaše vládnoucí planeta, je ve vašem znamení a dává vám silnou touhu projevit své názory a ambice. Místo, abyste se snažili ovládat okolnosti, jste natolik otevřeni a přizpůsobiví, že se ok... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

189 Příspěvků
Poslední příspěvek 10:57
3 Příspěvků
Poslední příspěvek 10:25

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat