Gauč lze využít také jako plochu pro cvičení

I když právě nemůžete jít cvičit do svého oblíbeného fitka, nemusíte si zoufat, že momentálně pro svoje tělo nic neděláte. A tak pokud právě stojíte, nebo spíš ležíte, před rozhodnutím, jestli si zasportovat, nebo pustit další díl oblíbeného seriálu, máme pro vás následující cviky, kvůli kterým z gauče vstávat nemusíte.

Ležíte právě na gauči? Bezva! Tak to můžete rovnou vyzkoušet následující cviky.

Cvik první – polštářová rovnováha

Sedněte si na gauč a položte tři polštáře na zem vedle gauče. Lehněte si, zpevněte horní polovinu těla a zatněte břišní svaly. Nohy zvedněte a pokrčte v kolenou tak, aby svíraly úhel 90 stupňů. Z těla udělejte kolébku, snažte se nehýbat nohama a zvedejte z podlahy jeden po druhém polštáře a pokládejte je na horní stranu lýtek. Když budete mít na nohou vyrovnané všechny tři polštáře, dávejte je zase v pomalém tempu zpátky na podlahu. Cvik opakujte i na druhou stranu. Obě strany prostřídejte třikrát.

Cvik druhý – most

Položte se zády na podlahu a pravou nohou se opřete o gauč. Levou nohu zvedněte a špičku chodidla přitáhněte. Paže leží podél těla, hlava je uvolněná na podlaze. Zatněte trup a zadeček a zvedněte záda tak vysoko, až bude tělo v jedné rovině. Ruce leží volně, hlavu nezvedáme. Tělo položte, ale nepovolujte svaly. Po deseti opakováních vyměňte nohy. Dohromady opakujte třikrát.

Cvik třetí – obrácené kliky

Sedněte si na zem, zády ke gauči. Propněte nohy a vytáhněte je pořádně do dálky. Opřete se dlaněmi o gauč, zatněte břicho a hýždě a zvedejte se ze země tak vysoko, abyste opřené ruce měli propnuté. Opět se posaďte a znovu zvedejte. Opakujte desetkrát, 60 vteřin odpočinek. Celkem proveďte třikrát.

Cvik čtvrtý – kliky s oporou

Otočte se čelem ke gauči a opřete ruce o sedadlo. Nohy natáhněte daleko dozadu, podpírejte se špičkami chodidel, ruce na šířku ramen. Zatněte břicho, hýždě a stehna, tělo je v rovině. Nyní pomalu klesejte tak, že ohýbáte ruce v loktech. Klesejte, dokud se horní polovina těla nedotkne gauče. Stále držte tělo v rovině, pozor si dejte na správné držení zad a hlavy. Ruce znovu napněte. Opakujte třikrát po deseti.

Cvik pátý – bulharské dřepy

Postavte se vzpříma zády ke gauči, jednu nohu položte na gauč. Ruce dejte vbok a zpevněte horní polovinu těla. Udržujte tělo v rovině a pomalu klesejte druhou nohou tak nízko, jak jen vám to nohy dovolí a znovu se narovnejte. Po deseti opakováních vyměňte nohy a dohromady proveďte třikrát.

Cvik šestý – boční dřepy

Postavte se bokem ke gauči, jednou nohou stůjte na gauči, druhou se postavte na špičky. Ruce dejte vbok. Zpevněte horní polovinu těla, zadeček a stehna. Pomalu pokrčte nohu postavenou na zemi v koleně a zároveň spusťte hýždě dozadu. Horní polovinu těla neprohýbejte, hlavu držte zpříma. Vydržte krátce v pozici a znovu se narovnejte. Po deseti opakováních vyměňte nohy a celou sadu zopakujte třikrát.

Gratulujeme! Právě jste udělali něco pro tělo i pro zdraví! A pokud budete gaučové cviky opakovat alespoň třikrát týdně, brzy poznáte rozdíl i v zrcadle.






Celkem 7 komentářů

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

20 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:54
9 Příspěvků
Poslední příspěvek 11:09
1 Příspěvků
Poslední příspěvek 10:59

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat