Bakterie podporovaná zeleným čajem může pomoci při alergii a prodlužuje život

Látky obsažené v zeleném čaji zmírňují zánět a uklidňují imunitní systém, proto tento nápoj pomáhá alergikům. A účinný je podle japonských vědců především při potravinových alergiích. Pravidelné popíjení zeleného čaje může být prevencí silných alergických reakcí. A je také prevencí řady dalších onemocnění, které jsou vyvolány chronickým zánětem. Zelený čaj totiž podporuje určitou střevní bakterii, která má blahodárné účinky na lidské tělo a prodlužuje život.

Flavonové látky obsažené v zeleném čaji jsou totiž štěpeny bakterií Flavonifractor plautii. Ta je přítomna ve střevech člověka. Pokud pije zelený čaj pravidelně, má jich ve střevním mikrobiomu více, takže zpracovávají flavonoidy, které pronikají do krve a působí blahodárně na buňky a imunitní systém.

Vědci z Univerzity Šinšu v Naganu tvrdí, že šálek zeleného čaje denně výrazně mírní potravinové alergie a má další blahodárné účinky. Vysoký obsah antioxidantů zklidňuje imunitní systém a vytváří ochranu před alergickou reakcí při konzumaci kritické potraviny.

Flavonoidy ve střevech zajímají především bakterii Flavonifractor plautii, která také snižuje krevní tlak, omezuje ukládání tuků do břicha a tlumí zánět.

Právě v Naganu lidé konzumují zelený čaj pravidelně. „Je to důvod, proč máme tak malé výdaje na zdravotnictví a nejvyšší průměrný věk v celém Japonsku,“ věří autoři.

A jaké jsou další dobré důvody ke konzumaci zeleného čaje?

Nastartujete metabolismus

Proč je zelený čaj tak oblíbený u modelek a celebrit, které si hlídají váhu? Protože tento nápoj dokáže s metabolismem skoro zázraky. Pokud se snažíte zbavit přebytečných kilogramů, ale navzdory upravenému jídelníčku i pohybovému režimu nejsou výsledky takové, jaké byste si představovali, může být na vině právě zpomalený metabolismus. Jak ho probudit? Dopřejte si alespoň jednou denně šálek zeleného čaje. I když zdravý životní styl nenahradí, hodně mu dokáže pomoct.

Prospějete očím

Šedý zákal trápí spoustu lidí. A bohužel toto onemocnění může vést v konečném důsledku až k oslepnutí. Nejlepší je samozřejmě šedému zákalu předcházet. Právě zelený čaj se v různých studiích ukázal jako skvělý pomocník. Obsahuje totiž spoustu antioxidantů, které našemu zraku (a nejen jemu) prospívají. Kam se hrabe mrkev!

Budete chytřejší

Pití zeleného čaje prospívá i našemu mozku. Zlepšuje mozkové funkce a v kombinaci s kofeinem, který čaj obsahuje, dokáže dodat pořádnou dávku energie. Potřebujete zlepšit soustředění nebo paměť? Sáhněte po šálku zeleného čaje. Čeká vás důležitá porada či zkouška ve škole? Pro takové situace je zelený čaj úplně ideální. Osvěží a ještě vás pořádně „nakopne“. Zapomeňte na nezdravé energetické drinky – tohle je spojenec právě pro vás!

Budete zdravější a krásnější

Množství prospěšných látek, jež zelený čaj obsahuje, se podílí na celkovém zdraví organismu. Antioxidanty ovlivňují celou řadu funkcí lidského těla, hrají roli v prevenci spousty závažných onemocnění. Zelený čaj působí protizánětlivě, je spojován s ochranou před kardiovaskulárními, ale i některými nádorovými chorobami.

Jeho přednosti ale oceníte i v péči o tělo „zvenčí“. Omývání zeleným čajem prospívá pleti, vatové tampónky namočené ve studeném čaji zatočí s kruhy pod očima…






Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude charakterizovat energie a optimismus. Mars, vaše vládnoucí planeta, je ve vašem znamení a dává vám silnou touhu projevit své názory a ambice. Místo, abyste se snažili ovládat okolnosti, jste natolik otevřeni a přizpůsobiví, že se ok... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

189 Příspěvků
Poslední příspěvek 10:57
3 Příspěvků
Poslední příspěvek 10:25

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat