Projezte se k plochému bříšku

Toužíte-li po plochém bříšku, nestačí jen dělat sklapovačky. Je nutné znát také zásady správné výživy. A pak to určitě vyjde!

Pekáč buchet na břiše je symbolem fitnes nadšence. Ale vyrýsované bříško není jen příjemné na pohled. Pokud udržujete svoje břicho stále ploché, děláte hodně i pro svoje zdraví. Tak zaprvé – silné břišní svaly posilují a stabilizují záda, a chrání tak před nepříjemnými bolestmi, a zadruhé zlepšují správné držení těla.

Jak zhubnout na břiše

Cíleně zhubnout pouze nějakou část těla bohužel nejde. Navíc posilování břicha samotné vám v boji proti břišnímu tuku moc nepomůže. Kdo chce zhubnout, potřebuje pro spálení kalorií vytrvalostní trénink, a to jde jen s nasazením celého těla. I výživa je ale důležitá, aby kila mizela a svaly se světu mohly ukázat. Protože když spálíte tolik kalorií, kolik sníte, vaše tukové zásoby se nezmenší. K tomu je potřeba jít do minusu. A není jen důležité, kolik toho sníte, ale také, co přesně jíte.

Vykliďte lednici a mrazák

Sladkosti, hotové nebo nezdravé hlubokozmrazené výrobky, alkohol, výrobky z bílé mouky jako sušenky a toastový chléb nebo tučné salámy s vámi bohužel na start nesmějí. Jinak se plochého břicha nedočkáte. Jezte co možná nejpřirozeněji a úplně se vzdejte průmyslově zpracované stravy.

Místo rychlých diet hubněte pomalu

Extrémní redukční diety by měly být tabu, stejně jako jakékoli radikální omezování jídla. K hubnutí budete potřebovat trpělivost a vytrvalost. V kombinaci vytrvalostního sportu a posilování uvidíte první výsledky již brzy.

Ploché břicho bez cukru

Zkuste jíst méně sacharidů, protože ty se ukládají rády. Pokud nevyužijete uložený cukr jako energii pro sport, přemění ho tělo na tuk. A speciálně večer určitě žádnou energii v podobě sacharidů nepotřebujete. Omezte množství zkonzumovaných těstovin, rýže, chleba, brambor a dalších potravin bohatých na sacharidy a škrob na maximálně jednu porci denně.

Pravidelná strava pomáhá zhubnout na břiše

Naplánujte si tři pravidelná jídla. Hlad mezi nimi můžete pak zahnat ovocem, zeleninou nebo ořechy. Dávejte si také pozor na energii – tedy jezte velké porce s málo kaloriemi, jako je třeba salát.

Zbavte se velkého břicha snídaní

Snídaně by měla být co se živin týče nejbohatším jídlem dne. Ráno dokáže tělo také nejlépe zpracovat sacharidy, takže si můžete dát třeba celozrnné pečivo nebo müssli. Do počtu kalorií následuje oběd a večeře by měla být energeticky nejchudší. S tímto pravidlem budete hubnout mnohem rychleji.

Jezte správně před i po tréninku

I při hubnutí nesmíte trpět nedostatkem energie. Jezte jednu až dvě hodiny před a po tréninku nějakou drobnost, třeba banán nebo hrst ořechů. Pokuste se alespoň hodinu po tréninku vydržet nejíst – tak znásobíte efekt spalování. Tělo dokonce spaluje rychleji až 48 hodin po tréninku. Nejezte ale žádné sacharidy, dejte si raději porci bílkovin. Nezapomeňte také na dostatek tekutin!

Na jídlo si dejte čas

Jezte pomalu a naslouchejte svému tělu. Pokud byste si chtěli přidat, přemýšlejte, jestli máte ještě hlad, nebo jen chuť. Před každým jídlem si dejte sklenici vody, tím svoje chutě zkrotíte.

Když chcete ploché břicho rychle

Pokud nutně potřebujete mít ploché břicho k určitému datu, třeba kvůli dovolené nebo focení, zbavte se v následujících deseti dnech ve své stravě úplně sacharidů. Tedy těstoviny, brambory, müssli, chléb a pečivo nebo rýže si z jídelníčku úplně vyřaďte. Zní to tvrdě a také to těžké je. Ale tvrdá dřina vás odmění super plochým břichem, na které bude radost pohledět.






Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Brokolicové placičky

(1 hlasů)

Rizoto

(1 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

20 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:54
9 Příspěvků
Poslední příspěvek 11:09
1 Příspěvků
Poslední příspěvek 10:59

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat