Ananas podporuje hubnutí

Ananas je tropické léčivé ovoce s mnoha báječnými benefity, mezi které patří schopnost podporovat hubnutí, a to hned několika způsoby. Co všechno umí a jak z něj připravit osvěžující ledový čaj?

Krásně voní a skvěle chutná. Ananas je zásobárnou vitaminů skupiny B, vitaminu C a betakarotenu. Obsahuje i řadu stopových prvků, konkrétně hořčík, zinek, železo, mangan, síru, sodík, fosfor a draslík. Nouzi nemá ani o organické kyseliny a enzym bromelin, který štěpí bílkoviny. Dobrou zprávou je, že o postavu se stará z několika důvodů.

Nízký obsah kalorií

Jeden plátek ananasu (asi 84 gramů) má pouze 42 kalorií, což z něj dělá sladkou svačinu bez výčitek. Navíc je ananas plný vody, takže dokáže zasytit a potlačit hlad. Není to dobrá zpráva?

Podpora trávení

Již zmíněný enzym bromelin funguje jako zažívací pomůcka. Rozkládá bílkovinné molekuly, napomáhá trávení a vstřebávání živin. Předchází tak nadýmání a zároveň působí močopudně, takže tělo zbavuje přebytečné vody. To, že také zbavujte organismus toxických látek, už je pouhou třešničkou na dortu. 

Minimum uhlohydrátů

Ten, kdo chce zhubnout, měl by se vyhýbat rafinovaným uhlohydrátům (sacharidům). Jenže někdy je to těžké, zvlášť když vás honí mlsná. Plátek chleba či nějakou sladkou dobrotu nahraďte ananasem a splňte si svoji skrytou touhu po energii a cukru. Ananas totiž má málo uhlohydrátů, což prý podle vědců napomáhá při udržování zdravého životního stylu a snižování tělesné hmotnosti.

Zdroj vlákniny

Vláknina, rozpustná i nerozpustná, ovlivňuje hubnutí tím, že do stravy přidá objem, Díky ní se cítíte déle plnější a nemáte tendenci shánět se po dalším jídle. Vlastně to funguje tak, že vláknina, ale také vitaminy a minerální látky obsažené v ananasu mají moc eliminovat „špatné“ tuky z těla ven.

Zásobárna manganu

Čínští vědci zjistili, že příjem manganu z potravy pozitivně ovlivňuje abdominální (břišní) tuk metabolický syndrom. Z tohoto důvodu sáhněte po ananasové šťávě a ode dneška ji považujte za svůj oblíbený dopolední nápoj. V horných letních dnech si však jistě oblíbíte i ananasový ledový čaj.

Potřebujete 4 šálky vody, 1 šálek čerstvě připravené ananasové šťávy, 7 čajových sáčků a ⅓ šálku citronové šťávy. Vodu nalijte do velkého hrnce a vařte 2–3 minuty. Poté odstraňte z plamene, vložte čajové sáčky a nechte 5–7 minut louhovat. Do čaje přidejte ananasovou a citronovou šťávu, dobře promíchejte a nechte vychladit.






Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

3 Příspěvků
Poslední příspěvek 21:04
23 Příspěvků
Poslední příspěvek 20:37
189 Příspěvků
Poslední příspěvek 20:36

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat