Potraviny pro zvýšení pracovní produktivity

Chcete se blýsknout před šéfem a doslova ho ohromit tím, jak brilantně vám to pálí? Není nic snazšího. Dejte si mátový čaj, hrstku datlí nebo banán. Účinek těchto potravin se dostaví co nevidět!

Strava ovlivňuje spoustu věcí. Závisí na ní náš vzhled, míra rizika určitých nemocí i nálada. Stejně jako imunita, kvalita spánku nebo mozková činnost. Které konkrétní potraviny prokazatelně zlepšují produktivitu, tudíž je dobré dopřát si je před prací? Zkuste třeba tyhle, jejich konzumace padne na úrodnou půdu! 

Máta. Doping, co má grády

Že mátu peprnou ocení jen ti, kteří mají potíže s trávením či neprůchodnými dýchacími cestami? Ale kdeže. Poznatky britské studie uskutečněné na Northumbrijské univerzitě v Newcastlu informují o tom, že tato bylina značně podporuje i kognitivní funkce, jež zahrnují schopnost učení, paměť, koncentraci, pozornost a myšlení. No vida, mátový čaj je tedy skutečnou vzpruhou, po níž budete nápady na novou kampaň doslova sypat z rukávu. Navíc čistí krev, zvyšuje energetickou hladinu, urychluje metabolismus a tišší bolesti hlavy.

Také datle mají zajímavé vedlejší účinky

Stejně jako fíky mají i datle svůj původ v Asii, kde se pěstovaly již před mnoha tisíci lety. Sladkost, která svého času nesměla chybět na žádné beduínské výpravě, je bohatým zprostředkovatelem kyseliny pantotenové. O té je známo, že udržuje správnou komunikaci mezi mozkem a nervovým systémem, přičemž povzbuzuje tvořivost a soustředění. Zároveň má velký vliv na kvalitu nehtů, vlasů a pokožky, takže se hodí z více důvodů.

Ani banánem nic nezkazíte

Takový banán je opravdový poklad. Upravuje hodnoty hypertenze, zabraňuje depresím, reguluje hladinu cukru v krvi a léčí nevolnost. Nicméně nelze mu upřít, že pomáhá i jinak, jelikož stimuluje paměť, kreativní myšlení a koncentraci. A právě proto se tahle exotická svačinka tak často doporučuje studentům! Banán rovněž detoxikuje tělo od toxinů, předchází žaludečním vředům a posiluje kosti. Dáte si?






Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude charakterizovat energie a optimismus. Mars, vaše vládnoucí planeta, je ve vašem znamení a dává vám silnou touhu projevit své názory a ambice. Místo, abyste se snažili ovládat okolnosti, jste natolik otevřeni a přizpůsobiví, že se ok... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

397 Příspěvků
Poslední příspěvek 13:39
6 Příspěvků
Poslední příspěvek 10:27
60 Příspěvků
Poslední příspěvek 9:34

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat