Detoxikační nápoje podporující kvalitu pleti

Detoxikace střev a zbavení se škodlivých látek, které omezují správné fungování organismu, tedy těla i psychiky, je výhodou i pro pokožku. Chcete ji mít naprosto dokonalou? Pak si připravte hlavně vodu a tyhle běžně dostupné superpotraviny!

Voda je základní životadárnou tekutinou. Pokud ji organismu nedáte, zhoršíte své zdraví. Tělo bude hůře metabolizovat tuk, utrpí vaše ledviny i játra. Na pleti se to projeví její dehydratací, předčasným stárnutím i poruchou funkcí. Prostě zmatek jak v chodu těla, tak i kosmetickém režimu. Nikdo však neříkal, že se čistá voda nedá s něčím zkombinovat. Co kdyby vám někdo řekl, že si doma můžete umíchat pár drinků, které podpoří detoxikaci a zároveň vaši pokožku dokonale rozzáří? Pochopitelně, že po nich sáhnete!

Dokonalá závlaha

Pro posílení imunity a očistu organismu sáhněte po melounu. 100 gramů téhle sladké dobroty obsahuje 4,5 mg lykopenu, což je rostlinný pigment patřící k antioxidantům. Meloun bojuje proti zadržování vody a nadýmání, zároveň může snížit zánět. Jeho účinek ještě víc podpoří bazalka známá svými antimikrobiálními a antibakteriálními vlastnosti. Právě ona může pleť projasnit a regulovat produkci oleje.

Recept je přitom velmi snadný. Do velkého džbánu vložte asi 2 šálky melounu nasekaného na menší kousky. Přidejte hrst pokrájené bazalky a poté 1 litr vody. Nechte louhovat  asi tak 2 hodiny a usrkávejte.

Velmi osvěžující detox

Citrony jsou zásobárnou vitaminu C, čističem organismu, antioxidantem a léčebným prostředek při boji s chřipkou. Dokonale zbavují tělo i pokožku škodlivin. Citronová voda stimuluje lymfatický systém, odstraňuje toxiny, které se hromadí v lymfatických žlázách, močovém měchýři a tlustém střevě. S čím je spárovat? Máta je báječnou volbou Má silné antibakteriální vlastnosti a poskytuje plno antioxidantů, které chrání tělo a pokožku.

Rozřízněte 2 citrony a jemně vytlačte šťávu. K ní přidejte 1 malou okurku (nakrájenou najemno). Mátu promněte v prstech a pomozte jí uvolnit aroma, poté ji vhoďte do džbánku. Nalijte přibližně 1 litr vody a nechte vychladit.

Růžové opojení s mocnými účinky

Zářivá pleť, zdravé vlasy, dobrá nálada, protizánětlivé účinky, osvěžení, pomoc při otocích. Co víc si přát? I tenhle nápoj je dokonalý. Ideálně ráno vložte hrst malin a 3 polévkové lžíce semen granátového jablka do skleněné nádoby a přidejte 1 litr vody. Jako v předchozích případech nechte vychladit a podávejte.






Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

3 Příspěvků
Poslední příspěvek 23:06
12 Příspěvků
Poslední příspěvek 22:35
3 Příspěvků
Poslední příspěvek 21:04

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat