Talíř tropického ovoce dokáže zvednout náladu

Máte už dost českých třešní a jablek? Potěšte své chuťové buňky papájou nebo mangem. Zlepší se vám nálada, funkce ledvin i imunita.

O exotické dovolené si řada lidí letos může nechat leda tak zdát. Podle všeho koronavirus ještě neřekl své poslední slovo, takže jsou možnosti cestování značně omezené. Také vám momentální situace zhatila plány? Když za exotikou nemůžete vy, nechte ji, aby přišla ona za vámi. Co si takhle zpestřit prázdninovou atmosféru cizokrajnými plody? Že je to jen chabá útěcha za pokaženou dovolenou? To neříkejte. Konzumace manga, papáji, banánů, kiwi, avokáda i granátových jablek má famózní účinky na zdraví. Kterým se bránit určitě nebudete?

Omezení zánětů

Velkou předností uvedených přírodních darů je jejich nutriční profil. V něm není nouze o enzymy se silným protizánětlivým působením, které navíc podporují i bezproblémový chod trávení. Samozřejmě nikdo neříká, že jedním soustem toho či onoho dlouhotrvající zánět zlikvidujete, ale určitě je to dobrý začátek.

Zlepšení nálady

Jste smutní z toho, že ty nové plavky nesmočíte v tyrkysovém oceánu, ale zeleném českém rybníce? I tohle je důvod k tomu, abyste vyrazili do obchodu pro cizokrajné ovoce. Drtivá většina druhů obsahuje nemalé množství vitaminu B6. Hned z několika nezávislých studií vyplynulo, že lidé, kteří mají dostatek „bé šestky“, jsou mnohem spokojenější a optimističtější.

Snížené riziko rakoviny prsu

Sladké plodiny, které se dovážejí z dalekých zemí, mají další zajímavou vlastnost. Dokážou totiž regulovat hladiny hormonů, zejména estrogenu. Jeho zvýšená hladina vytváří příhodné podmínky pro rozvoj rakoviny prsu. Jde tedy o šťavnatou prevenci jednoho z nejčastějších a nejobávanějších nádorových onemocnění.

Péče o ledviny

Funkce ledvin jsou skutečně rozmanité. Tento orgán uložený v břišní dutině čistí krev, zasahuje do regulace tlaku, pomáhá vstřebávat živiny a zodpovídá za tvorbu moči. Proč se mu za tuhle těžkou práci neodvděčit? A skvělou příležitostí je právě zvýšená spotřeba exotického ovoce, které dle názoru odborníků zlepšuje ledvinové funkce.






Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

7 Příspěvků
Poslední příspěvek 11:50
1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat