Skořice umí regulovat hladinu krevního cukru

Lidé konzumující pravidelně a ve větším množství skořici, trpí diabetem typu 2 méně často. Je to kvůli látkám obsaženým v kůře skořicovníku. Tyto sloučeniny totiž efektivně omezují kolísání hladiny glukózy v krvi, a především vysokou hladinu krevního cukru. Zlepšují také citlivost buněk vůči inzulínu, který snižuje hladinu glukózy v krvi a řídí její ukládání do tukových zásob. Vědci z Massachusetts prokázali, že konzumace většího množství skořice v pravidelném režimu po dobu tří měsíců zlepší zdravotní stav osob, které jsou těsně před vypuknutím diabetu typu 2.

„Z našeho dvanáctitýdenního experimentu vyplývá, že přidání skořice do jídelníčku má pozitivní vliv na udržování vyrovnané hladiny krevního cukru u prediabetických osob. Tyto závěry poskytují odůvodnění pro další déle vedené a také rozsáhlejší výzkumy, které solidními důkazy podloží, zda může být skořice skutečně prevencí diabetu typu 2,“ tvrdí doktor Giulio R. Romeo z Joslinova diabetologického centra v Bostonu.

V západní kultuře je diabetes typu 2 epidemií kvůli nezdravé stravě, přejídání, nedostatku pohybu, znečištěnému životnímu prostředí a stresu.

Přínosy skořice

Skořice rovněž stimuluje trávicí trakt, uklidňuje nevolnosti, nadýmání, průjmy a koliky. Toto opojné koření vytváří zajímavé chutné nápoje, ale také ruší hlenotvorné vlastnosti mléka, proto je ideální do mléčných drinků. Dá se též kombinovat s dalšími bylinami, spolu s tymiánem a yzopem je velmi dobrým pomocníkem při léčbě nemocných průdušek, užívání s andělikou čínskou zase léčí nepravidelnou či bolestivou menstruaci. A co se stane, když si skořicový olej dáte do difuzéru?

Skořicový olej

Esenciální olej ze skořice je jedno z nejsilnějších antiseptik, které má silné antibakteriální, antivirové i antifungální vlastnosti. Dokáže léčit akutní infekce, jako je například zánět mandlí, ale i zánět močového měchýře. Spolehnout se na něj můžete i v případě kandidózy. Obsahuje eugenol, který působí jako anestetikum a lokálně pomáhá při bolesti hlavy, svalů, kloubů i zubů.

Skořice zevně

Věděli jste, že skořice je účinným pomocníkem v boji s celulitidou? Pokud k masáži nemáte vhodně koncentrovaný skořicový olej, můžete si připravit domácí zábal. Do dvou kelímků s bílým jogurtem přidejte lžíci olivového oleje, pět lžic skořice a lžíci mleté kávy. Naneste hmotu na postiženou část těla, zakryjte potravinovou fólií a nechte působit 30 minut. Ve sprše se ještě promasírujte, jelikož zábal účinkuje zároveň jako peeling. Poté se osprchujte.






Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Zapečená celozrnná houska

(17 hlasů)

Snídaně pro dva

(17 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
7 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat