Proti zánětům s celerovou šťávou v ruce

Chvála celeru zaplavila internet a s ním pochopitelně i sociální sítě. Proč jeho šťávu popíjejí i takové celebrity, jako je herečka Gwyneth Paltrow nebo zpěvačka Jennifer Lopez?

Opomíjené zelenině, která se celá léta odsouvala do pozadí, se konečně dostává zasloužené pozornosti. Jde o celer, jenž začíná být neodmyslitelnou součástí zdravého životního stylu. Proč je tolik vychvalovaný a jak vám prospěje pití jeho šťávy?

Bojovník, co vyhrává válku nad záněty

Z dlouhotrvajícího zánětu nekouká nic dobrého, protože velkou měrou přispívá k rozvoji celé řady nepříjemných komplikací. Opravdu se ho lze zbavit jen farmaceutickými medikamenty, které vám lékař ochotně předepíše? Podle zastánců alternativní medicíny jsou i jiné možnosti. Jednou z nich je konzumace celeru, neboť obsahuje více než 20 různých antioxidantů s protizánětlivými vlastnostmi.

Účinná zbraň proti rakovině

Zmíněný dar přírody se může pochlubit i dalšími zajímavými schopnosti. Podle vědců, kteří se odkazují na závěry mnoha studií, efektivně zabraňuje růstu rakovinných buněk i rozvoji nádorů. Jeho častější spotřeba pak skutečně může symbolizovat prevenci jedné z nejobávanějších chorob dnešní doby.

Normalizace tlaku? Levou zadní!

Vysoký krevní tlak neboli arteriální hypertenze je problémové onemocnění, s nímž má co dočinění stále vice lidí. Dochází k němu tehdy, když jsou cévy a tepny ucpané, což zabraňuje správné cirkulaci krve a mnohonásobně zvyšuje riziko ischemické choroby srdeční i infarktu myokardu. Takhle to uvádí Americká kardiologická asociace s tím, že katastrofu dokáže odvrátit pravidelný pohyb, dostatek spánku a vhodný jídelníček obohacený právě o celer, jehož nutriční profil pomáhá regulovat tlak i cholesterol.

Funkční dietní zlepšovák

Celer je v redukčním režimu trefou do černého, protože platí za bohatý zdroj vlákniny. Ta prodlužuje pocit sytosti, předchází přejídání, detoxikuje tělo a „dohlíží“ na správný chod trávení. Jistě vás potěší i skutečnost, že 100 gramů této potraviny představuje pouhých 19 kcal. Když už jsme u toho, nechcete spláchnout žízeň celerovým nápojem? Podpoříte pitný režim, zdraví i v neposlední řadě i ty štíhlé křivky. Příprava je jednoduchá, celer stačí jen důkladně omýt, odkrojit jeho spodní část a zpracovat v odšťavňovači.






Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

33 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat