Skrytí záškodníci pro váš imunitní systém

Snažíte se spát osm hodin denně. V zájmu zesílené imunity se ještě otužujete, užíváte vitaminy a nepodceňujete ani pravidelný pohyb. I když jde o dobrý plán, nemusí vás to spasit. Kamenem úrazu může být nevhodná kosmetika i náklonnost k bagetám. A co s tím mají společného vaši přátelé?

Silný imunitní systém je základem pevného zdraví i dobré psychické kondice. Jste přesvědčení o tom, že tomu svému nijak neubližujete? Že si ho hýčkáte s tou největší péčí? Možná vás vyvedeme z omylu. Co všechno oslabuje obranyschopnost a tím pádem i odolnost?

Zkrášlovací arzenál jako zlo

Podkladové báze, make-upy, korektory, rtěnky i řasenky používá převážná většina žen. Podle americké výživové specialistky a autorky knih o zdraví Frances Sheridan Goulart však není kosmetika jako kosmetika. Některé produkty, včetně těch výše zmíněných, mohou obsahovat toxické sloučeniny – kupříkladu sodium lauryl. A to není dobrá zpráva především pro imunitu, neboť tyto látky nedokáže rozkládat. Toxiny tedy proniknou skrz obranný systém a sníží jeho účinnost. Právě proto zmíněná specialistka doporučuje spíše kosmetiku na přírodní bázi. Obecně platí, že čím méně složek zkrášlující přípravky mají, tím jsou bezpečnější.

I láska k pečivu se může vymstít

Křupavé bagety z pekárny na rohu. Nebo nadýchané koblihy i domácí koláče – to všechno vypadá úžasně a ještě lépe chutná. Že by ale složení těchto výrobků bylo nějakou hitparádou, to se rozhodně říct nedá. Pravděpodobně tušíte, že největším úskalím bude bílá mouka, která se ovšem nedává do souvislosti jenom s kily navíc a prudkými výkyvy nálad. Americká lékařka a spisovatelka Susan Blum zastává názor, že konzumace bílé mouky také oslabuje buňky, které jsou pro boj s nemocemi naprosto nezbytné.

Jste tak trochu samotář

Člověk je od přírody společenský tvor a samota mu ani trochu nesvědčí. Myslí si to i americký psycholog Sheldon Cohen, jehož působištěm je Carnegie Mellon University v Pensylvánii. Ten navíc poukazuje na to, že osamělí lidé zpravidla bývají méně odolní vůči stresu, což se negativně podepisuje i na jejich obranyschopnosti. No vida, kdy jste naposledy pozvali své přátele na kávu nebo večeři?






Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Omeleta s banánem

(13 hlasů)

Frittata s rajčaty

(12 hlasů)

Brusinková čokoláda

(24 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude charakterizovat energie a optimismus. Mars, vaše vládnoucí planeta, je ve vašem znamení a dává vám silnou touhu projevit své názory a ambice. Místo, abyste se snažili ovládat okolnosti, jste natolik otevřeni a přizpůsobiví, že se ok... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

4 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat