Pletení navozuje naprosté uvolnění

Cítíte se ve stresu? Pak odložte smartphone a k relaxaci vyzkoušejte raději následující koníčky.

My všichni jsme často vystaveni různému napětí. Ale někdy trvá tak dlouho, že už si ho ani nevšímáme a zkrátka s námi „žije“. Pokud se vám zdá, že by vám trochu uvolnění a relaxace mohlo pomoci, pak vyzkoušejte následující jednoduché, ale velmi účinné nápady, jak na chvíli zase „vypnout“.

Spojení mezi srdečním rytmem a stresem

Každý tuhle reakci na stres zná: Srdce vám tluče, krevní tlak stoupá, břicho se svíjí v křeči. Především souvislost mezi srdečním tepem a stresem je už dlouhou dobu předmětem zkoumání vědců. Studie ukazují, že poruchy strachu jsou často doprovázeny vyšším rizikem pro srdeční onemocnění. Protože především panika a stres mohou náš pulz rychle zvýšit, dala si jedna ze studií za cíl najít aktivity, které by efektivně srdeční pulz zase snižovaly.

357 mužů a žen ve věku 20 až 30 let provozovalo oblíbené koníčky po dobu několika týdnů, zatímco jim finess tracker kontroloval jejich srdeční rytmus. Výsledky testu ukázaly, že především jeden z koníčků dokáže náš pulz a srdeční frekvenci opravdu zklidnit.

Jehlicí a prutem k naprostému uvolnění

Pletení snížilo srdeční tep v průměru nejefektivněji – o celých 18,8 procenta. Pro všechny, kteří neradi sedí doma, ale máme taky dobré zprávy: na druhém místě se totiž umístilo rybaření. Tato venkovní aktivita zpomalila tep o celých 10 procent. Obecně strávit den u jezera, řeky nebo rybníka může být velmi meditativní. Jedna studie z roku 2011 ukázala, že i zvuky a vůně, které nás venku obklopují, dokážou posílit naše zdraví a zvednout náladu.

Uvolněte emoční napětí

Nejenom rybaření, ale i psaní dokáže snížit úroveň stresu. Pravidelné blogování může váš tlak snížit až o 7,5 procenta. A psaní blogu přináší navíc oproti psaní deníku hned několik výhod. Necháte svým pocitům volný průběh a dělíte se o ně s jinými lidmi. Sociální spojení je důležitý klíč pro redukci stresu.

Nezávisle na vědeckých datech – dělejte, co se líbí vám. Ať už jste fanda do pletení, nebo stres nejlépe odbouráte při běhání, důležité je, abyste se při tom cítili dobře. Protože čím lépe se u něčeho cítíme, tím spíše si taková aktivita najde pevné místo v našem životě.






Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

54 Příspěvků
Poslední příspěvek 13:22
34 Příspěvků
Poslední příspěvek 13:17
7 Příspěvků
Poslední příspěvek 11:50

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat