Baňkování urychluje léčbu nachlazení

Bolí vás záda? Jste ve stresu? Trpíte akné či vyrážkou? Může vám pomoct baňkování! Navíc urychluje léčbu nachlazení, zastavuje kašel a posiluje imunitu.

Baňkování neboli vakuová terapie je metoda, při níž se na tělo přikládají speciální nádoby, které pokožku podtlakem „nasají“. V minulosti se využívaly dřevěné, bambusové, hliněné i kamenné, dnes bývají ve většině případů skleněné nebo plastové. Tato technika možná vypadá podivně, ovšem ve světě alternativní medicíny představuje běžnou praxi s nespornými výhodami. Jaké účinky slibuje každému, kdo jí dá šanci?

Úleva od bolesti

„Přisáté“ baňky vyvíjejí tlak na bolestivé body, ve kterých sjednávají nápravu tím, že zlepšují krevní oběh. Zároveň uvolňují tkáně a ztuhlé svaly, proto jsou vhodné nejen po náročné fyzické aktivitě, ale i při kterémkoli problému s pohybovým aparátem.

Léčba nachlazení i kašle

Představa, že by vás tato procedura mohla vyléčit z nachlazení nebo zbavit kašle, zní asi bláznivě. Ale skepse stranou, přátelé. Pomáhá totiž posilovat imunitu, neboť má přímý vliv na lymfatický systém. Podle jejích zastánců rovněž podporuje plíce při odstraňování hlenů, přičemž výrazně urychluje rekonvalescenci.

Stop špatným náladám

Masáž, ať už je jakákoli, pozitivně působí na psychické zdraví. A přesvědčivé důkazy se hromadí. Třeba americký psycholog Christopher Moyer z University of Wisconsin-Stout prostřednictvím své studie prokázal, že lidé, kteří ji podstupují pravidelně, bývají méně náchylnější k úzkostem a depresím. Je to prý proto, že snižuje hladinu stresového hormonu kortizolu, zatímco navozuje radostné pocity. Také zvyšuje energetickou hladinu.

Sbohem, otravné akné

Věřte, nebo ne, baňkování má pověst terapie, která hodně přispívá k vyřešení akné, vyrážek, ekzémů, a dokonce i celulitidy. Celkově zlepšuje kvalitu pokožky, stimuluje oběhovou soustavu a prý může zpomalit i tvorbu vrásek. Nemá tedy jen uklidňující a léčivé účinky, ale i ty zkrášlující.






Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

24 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat