Dopřejte si perfektní uvolňující koupel

Co byste řekli na perfektní relaxační koupel? Venku vlhko a zima, ale doma teploučko a dokonalá soukromá wellness oáza.

Relaxační koupel vás rozehřeje a pomáhá s regenerací. Jaké domácí přípravky dokážou zvýšit faktor dokonalosti a jaké doplňky vám koupel ještě více zpříjemní?

Příjemné prostředí

Předtím, než se ponoříte do vany plné bublinek, si připravte příjemné prostředí, abyste mohli relaxovat všemi smysly. Rozestavte si svíčky a ztlumte světlo. Potpouri, vonné tyčinky a éterické oleje vám zase pomohou s příjemnými vůněmi. A relaxační hudba je už třešnička na dortu.

Více komfortu

Možná nebudete jen chtít ležet ve vaně, ale možná i číst knížku, pít šálek čaje nebo si dopřát skleničku sektu. Pak vám jistě přijde vhod odkládací plocha, kam si vše budete moci položit. A polštářek do vany se postará o vaše pohodlí, pokud zůstanete ve vaně ležet delší dobu.

Správná teplota

Jak teplá by vaše koupel měla být záleží jenom na vás. Pokud jste opravdu řádně zmrzli, vlezete si pravděpodobně do pořádně horké vody. Ale přehánět byste to rozhodně neměli. Příliš velké horko rozproudí váš krevní oběh, což by mohlo zhatit vaši snahu o odpočinek. Odborníci doporučují koupel mezi 36 a 38 stupni. Také byste ve vodě neměli zůstávat déle než 20 až 30 minut, jinak se vaše kůže vysuší.

Vhodné přísady

Teprve se správnými přísadami se koupel stane opravdu relaxační. Uzpůsobte ji proto své pokožce, nebo zvolte něco na regeneraci. Už Kleopatra si užívala koupele v mléce, tak proč byste to nemohli vyzkoušet také? Ale i různé éterické oleje přidané do vody mohou navodit tu správnou uvolňující atmosféru.






Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Cibulačka

(1 hlasů)

Pizza šneci

(2 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

24 Příspěvků
Poslední příspěvek 23:27
2 Příspěvků
Poslední příspěvek 23:11
4 Příspěvků
Poslední příspěvek 22:26

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat