Zbavte se nadýmání doslova přes noc

Nafouklé břicho je hodně nepříjemné a po zdravotní i estetické stránce si ho rozhodně nikdo nepřeje. Pokud už se ale stane a vy máte břicho jako balon, poradíme vám triky, jak se jich zbavíte během nočního spánku.

Jak se zbavit nadýmání přes noc

Nafouklé břicho je hodně nepříjemné a po zdravotní i estetické stránce si ho rozhodně nikdo nepřeje. Pokud už se ale stane a vy máte břicho jako balon, poradíme vám triky, jak se jich zbavíte během nočního spánku.

 

Pokud se ráno vzbudíte a břicho máte nafouklé, ideální start do nového dne to určitě není. Kdo by také hned od rána měl rád pocit plnosti. Pokud ale večer před spaním dodržíte následující věci, žádné vypouklé překvapení vás ráno určitě nečeká.

Jezte u stolu

Večeře zhltnutá na gauči u televize vám velké břicho rozhodně může zaručit. S jídlem totiž polykáte i příliš mnoho vzduchu. Během jídla byste  neměli ani pít, protože to zase zvyšuje vznik plynů.

Udělejte si masáž břicha

Zácpa nebo líný žaludek mohou být také příčinou nadýmání. Jemná krouživá masáž břicha před spaním může přispět k podpoře funkce trávícího traktu.

Večer nejezte žádné vitaminy

Mnoho potravinových doplňků a vitaminových preparátů obsahují látky, které nadýmání způsobují. Jsou to zpravidla těžko stravitelné cukerné alkoholy, laktóza nebo lepek. Před spaním naprostý nerozum.

Dopřejte si tělesný pohyb

Kdo si před spaním udělá krátkou procházku, dělá něco pro své tělo. Už jen 10 až 15minutová procházka podporuje trávicí systém. Nebo pokud ven nemůžete, pomohou i jógová cvičení.

Dopřejte tělu klid

Naše tělo reaguje velmi rozličně na stres. Někdo může trpět na akné, někdo vrže zuby a někdo má špatné trávení. Jestliže vás tedy čeká důležitá prezentace nebo pohovor, pokuste se večer uvolnit.

Nepijte nic s bublinkami

Limonáda, pivo nebo minerální voda bohužel nejsou velcí pomocníci v boji proti nadýmání. Právě naopak – nápoje s obsahem oxidu uhličitého ho způsobují. Večer si proto raději dejte čistou vodu nebo čaj.

Udělejte si mátový čaj

Máta je ideální, pokud vás tlačí žaludek a máte pocit plnosti. Vypijte večer šálek mátového čaje nebo sklenici vody se dvěma až třemi kapkami mátového oleje. Na druhou stranu mátové bonbony nejsou vhodná alternativa – obsahují totiž cukerné alkoholy.






Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

33 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat