Zákeřné příznaky infekce ledvin

Onemocnění ledvin nikdy neberte na lehkou váhu! Neléčená infekce v těle nadělá pěknou paseku a ve většině případů vyžaduje hospitalizaci. Jakými způsoby se projevuje? Podívejte se do toaletní mísy a kontrolujte svůj krevní tlak!

Infekce ledvin je stav lékařský známý jako pyelonefritida. Může se objevit, pokud trpíte infekcí močového měchýře nebo močových cest. V takových případech bakterie cestují po močovodu (trubice, která spojuje ledvinu s močovým měchýřem). S pyelonefritidou se přitom častěji setkávají ženy, které k ní jsou náchylnější. Mezi nejohroženější skupinu pak patří ty mezi 15 až 29 lety, ženy těhotné, s cukrovkou nebo oslabeným imunitním systémem. Jak infekci ledvin poznáte? Těmito projevy dává najevo svoji přítomnost!

Bolesti zad

Infikovaná ledvina je nafouklá a způsobuje tlak v dolní části zad. Možná si tedy myslíte, že jste opět „jen“ rozlámaní ze sezení u počítače, ale nemusí tomu tak být, zvlášť když k tomu všemu ještě mnohem častěji chodíte na toaletu. Nutkání na záchod, i když je váš močový měchýř téměř prázdný, bývá jedním z klasických příznaků infekce ledvin.

Bolest při močení

Protože infekce ledvin, tedy zánět celé močové trubice, infiltruje tkáně a nervová zakončení močových cest, aktivuje tím receptory bolesti v této oblasti. Výsledkem je, že se při vykonávání malé potřeby kroutíte bolestí. Někdy se v moči objeví i červené krvinky, takže se „odpadní tekutiny těla“ zbarví doruda. Nezřídka je moč i zakalená, za což může směs krvinek a bakterií, v opravdu závažných případech můžete vidět i hnis. S tím souvisí také zápach moči. Nedělejte však ukvapené závěry, pokud je to váš jediný příznak. Zakalená, silně páchnoucí moč může být známkou dehydratace.

Horečka a zimnice

„Klasická“ infekce močového měchýře horečku normálně nezpůsobuje, takže jakmile se tělesná teplota zvýší, jedná se o varovný signál. Znamená to, že se infekce dostala až do ledvin a tudíž tělo zvyšuje svoji imunitní odpověď.

Mdloby a závratě

S tím, jak neošetřená infekce ledvin postupuje do krevního oběhu, způsobuje zmatek po celém těle. Cévy se rozšiřují a dochází k poklesu krevního tlaku. Klidně tak zaznamenáte točení hlavy a mdloby. Vyhledejte lékařskou pomoc, stejně jako u předchozích varovných signálů, stav vyžaduje léčbu antibiotiky.






Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

24 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat