Motivací k pohybu mohou být správné chytré hodinky

Chytré hodinky a náramky nejsou jen přístrojem k určení času. Nabízejí volnost pohybu bez nutnosti nošení mobilního telefonu a dovedou částečně zastoupit osobního trenéra. Upozorní vás na SMS, mail, dlouhé sezení nebo doplnění tekutin. Jsou tedy skvělým pomocníkem. Podle čeho ale vybrat ty správné, když na trhu je tolik možností?  

Operační systém

Každé chytré hodinky disponují operačním systémem. Liší se nejen uživatelským rozhraním, ale určují i kompatibilitu s vaším telefonem. Ačkoli většina chytrých hodinek a náramků dokáže fungovat samostatně nebo komunikovat s vaším telefonem prostřednictvím unikátní aplikace, někdy je vhodnější sáhnout po výrobku s operačním systémem, který je určen pro komunikaci s telefony, které mají OS Android nebo iOS pro majitele telefonu Apple. Jedině tak můžete využívat hodinky skutečně naplno, se všemi funkcemi, případně jejich aplikace aktualizovat nebo přidávat.  

Kapacita baterie

Průměrná kapacita baterie u většiny modelů je zhruba tři dny. Pokud ale využíváte hodinky aktivně, několikrát denně nahlížíte na výsledky nebo do aplikace, počítejte s tím, že se jejich výdrž podstatně zkrátí. Baterii nejvíce ubírá GPS monitoring a měřič tepové frekvence. Pokud tedy používáte především tyto dvě aplikace, vydrží vám hodinky nabité zhruba jeden den. U chytrých náramků je délka nabití o něco delší. Ty dokážou vydržet i týden, pokud je používáte spíše pro určení času.

Odolnost

Při výběru věnujte pozornost i parametru, který určuje voděodolnost a odolnost proti prachu. Hledejte údaj, který je označen písmeny IP a číslem, které značí míru odolnosti proti těmto vlivům. Čím vyšší číslo je, tím odolnější je i přístroj. Doporučujeme však minimálně IP67. S takovými hodinkami můžete dělat prakticky cokoli.

Vzhled

Ani chytré hodinky nemusejí být fádní. Na trhu se nabízejí i v elegantních verzích, které, kromě vnějšího vkusného vzhledu, nabízejí i možnost různého designu ciferníku. U některých tedy ani nepoznáte, že se jedná o chytré hodinky.

Funkce a výbava

Výbava je asi to, co vás bude zajímat nejvíce. Zaměřte se na to, čím vámi vybraný kus disponuje. Základem by měly být notifikace, tedy upozornění na příchozí volání, SMS, e-mail nebo zprávy ze sociálních sítí. Nepříliš aktivní jedinci ocení benefit v podobě možnosti surfování po internetu, fotoaparátu nebo hudebního přehrávače.

Sportovci naopak vyhledávají měřič tepu, záznam jednotlivých sportovních aktivit a s tím související počítadlo spálených kalorií, krokoměr, výškoměr, GPS nebo také monitoring spánku. 






Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Snídaně s malinami

(20 hlasů)

Frittata s rajčaty

(12 hlasů)

Vejce benedikt

(2 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat