Konec doby plastové díky šamponům v ekologických tyčinkách

Plastů je čím dál víc, stejně jako varovných prognóz, že ekosystém jejich nápor už nezvládá. Chcete žít ve větším souladu s přírodou a k této katastrofě nepřispívat? Klasický šampon vyměňte za ten v tyčince!

Že se naše planeta ocitá pod návalem plastů, na to ochránci přírody i příznivci ekologie upozorňují dnes a denně, přičemž se snaží najít způsob, jak objem tohoto odpadu co nejvíce snížit. Připravte se na revoluci, přátelé. Velkých změn se zřejmě dočkají především produkty vlasové kosmetiky!

Šampon? Už bez lahve

„Šamponové tyčinky jsou v zásadě koncentrovanější a mají pevnější formu. Neobsahují žádnou přebytečnou vodu ani zbytečné chemické látky, které by vlasy zatěžovaly. Existuje hned několik druhů, z nichž si konkrétní zákazník může vybrat. My vyrábíme mýdlové, čistící, antiseptické i takové, jež vyvažují pH pokožky hlavy a léčí kožní onemocnění,“ vysvětluje Lisa Karandat, což je spoluzakladatelka jedné kanadské „tyčinkové“ společnosti. A co je na této kosmetice úplně to nejlepší? No přece její balení!

Nápad za milion? 

„Chceme být v co největším souladu s přírodou. Je alarmující, že každý rok na skládkách končí až tři miliardy plastových obalů pocházejících z využívaných šamponů a kondicionérů. Naše produkty toto číslo mohou změnit, protože jediný kus dokáže nahradit až tři plastové lahve. Tyčinky jsou samozřejmě vytvořeny pouze z biologicky odbouratelných materiálů, které nemají dopad na životní prostředí,“ dodává výše jmenovaná podnikatelka. Vraťme se ale zpět k jejich obsahu….

Rychlé, snadné, eko a dlouhotrvající

Další nespornou výhodou těchto výrobků je jejich trvanlivost. Vzhledem k tomu, že jsou extra koncentrované, si při běžném mytí vlasů vystačíte s menším množstvím – vydrží tedy mnohem déle. A jak je použít v praxi? Stačí si jednoduše namočit hřívu, tyčinku navlhčit, přejíždět jí po hlavě a vmasírovat do koruny krásy vzniklou pěnu. Na závěr je třeba dodat, že tuto ekologickou vychytávku seženete třeba na internetu, zkusíte ji na vlastní účes?






Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

8 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:50
3 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:03
3 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat