Nepravidelná menstruace může vést k neplodnosti

Jsou vaše „dny“ bolestivější? Nebo pozorujete jinou intenzitu a frekvenci krvácení? Tyto změny nepodceňujte, může jít o varování, že čelíte vážnému nebezpečí!

Pro ženu bývá menstruace jen výmluvným indikátorem toho, zda je či není těhotná. Pro lékaře je však měsíční cyklus zdrojem nepřeberného množství informací týkajících se celkového zdraví. Na jaké hluboko skryté problémy dokáže perioda upozornit?

Silné a dlouhé krvácení značí myom

Délka menstruace se u každé příslušnice něžného pohlaví liší. Některá krvácí dva dny, jiná klidně i týden. U obou je to pak považováno za „normální“ a zcela běžné. V případě, kdy se toto období mnohonásobně prodlouží, už však bliká výstražné znamení.

Podle odborníků, kteří se odkazují na závěry studie publikované v magazínu International Journal of Women’s Health, může být příčinou dlouhé a intenzivnější periody děložní myom, tedy nezhoubný nádor vyrůstající z děložní svaloviny. Pokud tedy registrujete o poznání větší spotřebu hygienických pomůcek, konzultujte tuto situaci se svým gynekologem. Čistě pro jistotu!

Nepravidelnost může vést k neplodnosti

Na to, že věci nejsou takové, jaké mají být, poukazuje i menstruace, která nectí kalendář. Její chaotická nepravidelnost totiž mnohdy souvisí s diabetem nebo syndromem polycystických ovarií. Toto onemocnění je způsobeno nadbytečnou produkcí mužských pohlavních hormonů. Podle statistik jde o nejčastější endokrinologický problém, jehož následkem bohužel bývá neplodnost. Mimochodem, doprovází ho i nadměrné vypadávání vlasů, akné a nadváha, stejně jako tvorba nadměrného ochlupení.

Nesnesitelné křeče mají spojitost se štítnou žlázou

Jsou vaše „dny“ mnohem bolestivější, než tomu bylo doposud? Ani silnější křeče se nedají považovat za něco, co přišlo samo a jen tak bez důvodu. Častější a méně snesitelnější cyklus si lékaři dávají do přímé souvislosti s hypotyreózou neboli zpomalenou činností štítné žlázy. Jasné spojení prokázalo již mnoho studií, závěry té poslední pak byly publikovány v časopise Yonago Acta Medica Journal.






Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
7 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat