Domácími prostředky proti bolesti hlavy

Při bolestech hlavy si často můžete poradit sami a nemusíte při tom sahat hned po silných lécích. Většinu z nich porazíte často běžně doma.

Kdo trpí bolestmi hlavy, chce se jich zbavit co možná nejrychleji. Ale ne každý lék pomáhá při každé bolesti hlavy. Ale nezoufejte – i u vás doma najdete prostředky, které vám od bolesti mohou pomoci. Nejdůležitější pro zvolení správné péče je vědět, jaká bolest vás trápí. Zatímco někdy pomůže i procházka na čerstvém vzduchu, jindy je nutný naprostý klid.

Běžná bolest hlavy, nebo už migréna

Protože při běžné bolesti hlavy není bolest tak intenzivní, lze ji potlačit i volně dostupnými medikamenty. Jiné to je ale v případě migrény. Tahle bolest dovede postižené většinou až k lékaři. Často se jedná o intenzivní bolest, která začíná za očima nebo v týle a vystřeluje potom do jedné nebo druhé poloviny. Bolest se postupně zhoršuje a pulzuje. Doprovodnými příznaky je citlivost na světlo a vůně, nevolnost a občas i zvracení.

Jak se zbavit bolesti doma

Při běžných bolestech je velmi účinná procházka na čerstvém vzduchu, a v případě, že bolest nesílí, pomůže i pohyb. Zlepšení se dostaví také po mátovém oleji, stačí si jím lehce potřít spánky nebo týl hlavy. Abyste uvolnili svaly může být velmi uvolňující i teplá koupel nebo obklad nahřátým třešňovým polštářkem.

U migrény je domácí léčba jen velmi omezená. Jakmile ucítíte, že se blíží známá bolest, je vhodné uchýlit se do klidu, někdy je možné tím atak migrény ještě odvrátit. Ale i při samotné už probíhající migréně vám zatemnělá tichá místnost může hodně pomoci. A doporučují se i ledové obklady například se sáčkem s ledem.






Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude charakterizovat energie a optimismus. Mars, vaše vládnoucí planeta, je ve vašem znamení a dává vám silnou touhu projevit své názory a ambice. Místo, abyste se snažili ovládat okolnosti, jste natolik otevřeni a přizpůsobiví, že se ok... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

189 Příspěvků
Poslední příspěvek 10:57
3 Příspěvků
Poslední příspěvek 10:25

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat