Únavu odplaví obličejová reflexologie

Zavřete oči a představte si, že ležíte v pohodlné poloze, posloucháte příjemnou uklidňující hudbu a někdo vám masíruje obličej. Hezká vidina, že? A co když vám řekneme, že vás tenhle relax může zbavit nespavosti, vrásek, únavy i potíží se slabou imunitou?

Reflexologie neboli zónová terapie funguje na podobném principu jako akupunktura, ovšem její praktikování se obejde bez jehel. Soustřeďuje se totiž výhradně na masáž a stlačování specifických bodů, což v případě tváře vede ke zlepšení kvality pleti i zpomalení vrásek. Ovšem tím to ještě nekončí, protože kromě kosmetických výhod jsou tu ještě ty zdravotní. Jak je možné, že obličejová reflexologie uzdravuje celé tělo?

Vysvětlení, které jde do hloubky

Tradiční čínská medicína vnímá obličej jako unikátní mikrosystém takzvaných meridiánových bodů, přičemž každý z nich přímo ovlivňuje nějaký orgán. Její zastánci tvrdí, že vyvíjení tlaku na tyto energetické linie podporuje přirozené léčebné mechanismy organismu, což přispívá k prevenci celé řady onemocnění. Co si o tom celém myslí moderní věda? To je trochu zapeklité. Navzdory tomu, že se reflexologie v mnoha kulturách a civilizacích provádí již celá staletí, studií, které její účinky potvrzují, je jako šafránu. I v naprostém minimu důkazů ale nalézáme zajímavá pozitiva.

Konec nespavosti, rýmy i slabé imunity?

Třeba poznatky výzkumu z roku 2013 publikované v akademickém žurnálu Journal of Acupuncture and Meridian Studies sdělují, že uvedená procedura stimuluje činnost kardiovaskulárního i nervového systému. Rovněž se z nich dozvídáme, že napomáhá kvalitnímu spánku, zatímco tlumí bolesti a ulevuje od stresu. Jiný průzkum, o jehož závěrech informuje pro změnu magazín Medical Journal of Australia, zase prokázal, že reflexologie obličeje zprůchodňuje ucpané dýchací cesty a povzbuzuje detoxikační procesy, přičemž zvyšuje produkci šťastných hormonů, hladinu energie i odolnost těla vůči virům. A to přece vůbec nezní špatně! Navíc jde o tolik příjemnou záležitost, že se k ní jistě budete chtít vracet. Často…






Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

24 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat