Zhubnout se dá i při sedavém zaměstnání

Máte sedavé zaměstnání, snažíte se zhubnout a nejde vám to? 

Sedavá práce v kombinaci se špatnou životosprávou je nejen pro postavu peklo, ale také pro naše zdraví. Shození přebytečných kil vám prospěje, budete se cítit lépe, budete mít větší sebevědomí a změna ovlivní pozitivně i váš pracovní výkon.

Správně nastavený energetický příjem 

Práce v kanceláři vám neznemožňuje hubnutí, možná vám ho ztěžuje, protože jste pohodlní a hlavně se celý den nehýbete, takže váš energetický výdej není tak vysoký, zato příjem vysoký být může. Takový zedník si v práci určitě mákne víc, než když sedíte celý den za počítačem a ťukáte prsty do klávesnice. Plus si k tomu přidejte ještě shrbená záda, hlavu v předsunu a protrakci ramen a máte na zdravotní potíže zaděláno.

Jak si správně nastavit příjem si můžete přečíst v článku:

Jezte více za méně kalorií

Objem jídla nevypovídá o tom, kolik bude mít daná porce kalorií. Třeba takový cheesecake, ten bude mít určitě více kalorií než grilované kuře s pořádnou porcí zeleniny. Dokonce i potraviny, které se často svým obalem tváří, že jsou zdravé, mají více kalorií, než bychom čekali.
ENERGETICKÁ DENZITA = je množství energie na objem stravy. Pokud má potravina více vody, má nižší denzitu, takže např. zelenina má denzitu nízkou, naopak jídla z fastfoodu ji mají vysokou!

Zkuste se zamyslet nad velikostí porce, kterou jíte, nepřejídejte se, klidně si vezměte menší talíř, který na psychiku působí jako plnější, a tím pádem se i vy můžete cítit plnější.

Zaznamenávejte si, co jíte

Zapisujte si poctivě vše, co přes den sníte, nezapomeňte na zmrzlinu v 10 večer, kterou se cpete u televize, díky tomu si uvědomíte, co všechno do sebe dáváte a kde děláte chyby.

Sbohem limonádo

Limonády obsahují velké množství cukru, a proto v práci raději popíjejte čistou vodu, nebo nějaký dobrý čaj.

Uzobávání

Jedna sušenka ke kávičce, odpoledne dortík při pauze s kolegyní, to přece ještě nikoho nezabilo, nebo ano? Pokud je to možné, snaže se jíst 5krát denně plnohodnotná jídla. Uždibování oříšků, sušenek, kostiček čokolády má v malém objemu hodně kalorií a nezasytí vás. Ano, oříšky jsou zdravé, ale třeba 100 g oříšků se rovná jedné porci celozrnných těstovin s kuřecím masem a rajčatovou omáčkou.

Více pijte

Pít bychom měli rovnoměrně po celý den, ne nárazově. Zkuste si třeba naplnit džbán s vodou a postavit si ho před sebe, nebo zkuste nějakou chytrou appku, která vás v různých časových intervalech upozorní, že se máte napít. Vaše ledviny vám za to poděkují.

Hubnutí při sedavém zaměstnání nemusí být takový oříšek. Zkuste dodržovat těchto pár rad a výsledky se jistě brzy dostaví.






Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude charakterizovat energie a optimismus. Mars, vaše vládnoucí planeta, je ve vašem znamení a dává vám silnou touhu projevit své názory a ambice. Místo, abyste se snažili ovládat okolnosti, jste natolik otevřeni a přizpůsobiví, že se ok... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

24 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
5 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat