Na stresové situace povolejte netradiční pomocníky

Adaptogen. Hrozné slovo! Co se pod ním ukrývá? Netoxická rostlina, která pomáhá přizpůsobit se stresovým faktorům. Na trhu jich je hned několik. Naštěstí! Být v pohodě se totiž hodí každému!

Posílený imunitní systém a tím pádem i snížená náchylnost k nemocem, psychická odolnost, vitalita a buněčná energie. Kdo by právě tohle neuvítal? V dnešním moderním světě zaměřeném na výkony a dlouhé pracovní doby se jakákoli berlička, která udržuje fyzické i psychické zdraví, vítá. V Číně nebo Indii jí říkají adaptogen. Ten je vhodný pro každodenní užívání a bývá k mání v každém dobrém obchodě se zdravou výživou. Pokud chcete konkrétní jména, tady jsou! Vyberte si.

Housenice čínská

Jedná se o druh houby parazitující na larvách hmyzu. Roste v Nepálu, Tibetu a Bhútánu. Housenice čínská, jakkoli nelibě vypadá, podporuje vitalitu, plodnost a sexuální funkce. Odborníci vyzdvihují její přínosy pro kardiovaskulární zdraví, imunitu, funkčnost ledvin a plic.

Vitánie snodárná

Subtropická až tropická rostlina, celosvětově známá pod pojmem ashwagandha, se stará o endokrinní funkce, funkci štítné žlázy, varlat a nadledvin. Užívá se pro plodnost a vitalitu u mužů, ženám krotí silnou menstruaci. Je bohatá na železo. Ashwagandha patří mezi nejvíce uctívané rostliny v tradiční ájurvédské medicíně.

Indický angrešt

Amla neboli indický angrešt se považuje za pramen mládí. Působí na paměť, spojuje se s dlouhověkostí, pomáhá tělu odolávat rozkladu a nemocem a udržuje játra v chodu. Amla zároveň vyživuje krev a je dobrá pro vlasy, zuby a kosti. Organismu dodává vitamin C a další antioxidanty.

Eleuterokok ostnitý

Pokud jste neustále ve stresu, pracujete od rána do večera a málo (nekvalitně) spíte, je pro vás eleuterokok ostnitý to prvé. Tenhle malý kořen zlepšuje noční regeneraci těla a brání neustálému probouzení během neklidného spánku. Zároveň stabilizuje hladinu cukru v krvi, posiluje imunitní systém a zotavuje po nemoci, traumatech a chirurgických zákrocích.

Maca

Maca je kořen, který je ceněn pro přirozené zvýšení sexuální touhy u mužů i žen (proto se mu také říká peruánská viagra). Blahodárně ovlivňuje hormonální zdraví a fyzickou výkonnost, zrychluje regeneraci svalů a stojí za dobrou náladou, schopností učit se i dobrou pamětí. Zkusíte ho?






Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Míchaná vejce s ricottou

(24 hlasů)

Brusinková čokoláda

(24 hlasů)

Snídaně s malinami

(20 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat