Chůze zmírňuje bolesti svalů i příznaky fibromyalgie

Že je chůze nesmírně zdravá, o tom se ví už nějakou dobu. Ale že ulevuje pacientům s fibromyalgií? To je žhavá vědecká novinka!

I obyčejnou chůzi lze považovat za cvičení. Které navíc nevyžaduje žádné speciální vybavení a je dostupné pro všechny! Jeho vedlejší účinky jsou natolik léčivé, že před nimi smekají i odborníci. Proč bychom podle nich měli chodit každý den?

Štíhlé křivky, silné kosti i vyrovnaná psychika

Pokud člověk vyrazí na procházku, udělá pro své zdraví skutečně hodně. Četné výzkumy se shodují v tom, že svižnější chůze tlumí stres a pomáhá na úzkostné stavy. Dokonce se objevují názory, že je stejně účinná jako farmaceutická antidepresiva. „Špacír“ na čerstvém vzduchu také reguluje škodlivý cholesterol a normalizuje krevní tlak, čímž omezuje pravděpodobnost kardiovaskulárních obtíží. Představuje i prevenci rakoviny, diabetu, osteoporózy a Alzheimerovy choroby. Zároveň podporuje krevní oběh, dodává energii a pochopitelně přispívá k hubnutí. Za 30 minut a při rychlosti 3km/h můžete spálit i 99 kalorií, což jsou pro lepší představu celé dvě koblihy. Nedávno se navíc ukázalo, že ulevuje pacientům s fibromyalgií. A to opravdu hodně!

Aktivitou k naději na zlepšení

Fibromyalgie je porucha charakterizovaná bolestí pohybového aparátu, a to hlavně svalů. Pacienti si však nestěžují jen na bolestivé stavy, ale i únavu, nesoustředěnost, nespavost, ztuhlost čelistního kloubu, syndrom dráždivého tračníku, hormonální výkyvy i oslabenou imunitu. Dle názoru lékařů příznaky tohoto onemocnění zpravidla začínají po fyzickém traumatu, operaci, psychickém otřesu nebo infekci. A tajemství léčby tkví právě v pravidelné chůzi!

Sedm tisíc kroků jako zázračný medikament

Poznatky jisté americké studie sdělují, že lidé s fibromyalgií, kteří urazí sedm až osm tisíc kroků denně, registrují sníženu intenzitu bolesti o 30 procent, a to už po 12 týdnech procházek. Rovněž mívají méně depresivních symptomů a těší se z mnohem kvalitnějšího spánku. Z těchto důvodů odborníci radí, aby jedinci se zmíněným onemocněním chodili co možná nejčastěji.






Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude charakterizovat energie a optimismus. Mars, vaše vládnoucí planeta, je ve vašem znamení a dává vám silnou touhu projevit své názory a ambice. Místo, abyste se snažili ovládat okolnosti, jste natolik otevřeni a přizpůsobiví, že se ok... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

8 Příspěvků
Poslední příspěvek 23:10
17 Příspěvků
Poslední příspěvek 23:10
3 Příspěvků
Poslední příspěvek 20:49

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat