Mast z kajenského pepře uleví bolavým zádům okamžitě

Dali jste si při cvičení pořádně do těla? Nebo vás záda bolí z práce na zahrádce? Buď jak buď, proč se zbytečně trápit? Špetka kajenského pepře vrátí váš pohybový aparát zase do pohody!

Kajenský pepř je již tisíce let neodmyslitelnou součástí gastronomie i medicíny. Jste fanouškem jeho pálivé chuti i vy? Možná ho přidáváte do omáček, minutek, k zelenině a masu při grilování. Třeba si bez něj neumíte představit ani čokoládové dezerty. Co kdyby vám ale pomohl i jinak, než jen při dochucování pokrmů? Nebo si snad občas nepřejete zatočit s bolestí zad?

Pomoc, která přichází včas, je nejúčinnější

Předností této „ostřejší“ ingredience rozhodně není málo, což odborné studie prokazují neustále. Hlavní zásluhu na tom má rostlinný alkaloid kapsaicin, který je jako léčivá látka respektován i americkým Úřadem pro kontrolu potravin a léčiv (FDA). Nelze se tedy divit, že tuto složku nalézáme v mnoha farmaceutických produktech, zejména pak v krémech a mastích.

Kapsaicin vykazuje silné protizánětlivé účinky, přičemž zmírňuje bolesti, stimuluje krevní oběh a tlumí záněty. Ať už jde o klouby či svaly, bývá vysoce účinný. Ovšem volně prodejné medikamenty určené k vnějšímu použití obsahují jeho nízkou koncentraci, a navíc nebývají nejlevnější. Proč si tedy nevyrobit vlastní „mazání“? Hotové je raz dva. A v krizi vás ve štychu nikdy nenechá!

Snadná příprava a rychlá aplikace

Jste-li domácím prostředkům naklonění, můžete se hned pustit do práce. Smíchejte půl čajové lžičky kajenského pepře se dvěma až třemi lžičkami rozehřátého olivového nebo kokosového oleje. Získanou směs krouživými pohyby naneste na postižené místo a nechte ji působit zhruba 20 minut. Poté nevstřebané pozůstatky smyjte vodou. Možná by vás mohlo zajímat, že se tato medicína dá využít i při pásovém oparu, diabetické neuropatii, křečových žilách a bércových vředech. Tedy alespoň tak to uvádí poznatky jisté zahraniční studie publikované v akademickém žurnálu British Journal of Anaesthesia.

Veškeré názory a tvrzení jsou dílem autora článku.

Zdroje: www.bjanaesthesia.org






Celkem 4 komentářů

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude charakterizovat energie a optimismus. Mars, vaše vládnoucí planeta, je ve vašem znamení a dává vám silnou touhu projevit své názory a ambice. Místo, abyste se snažili ovládat okolnosti, jste natolik otevřeni a přizpůsobiví, že se ok... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

24 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
5 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat