Zbytky esenciálních olejů poslouží jako ulevující mazání

Zase se „ozvalo“ bolavé rameno, nebo koleno? Dopřejte mu masáž s trochou vlastní medicíny. Tu si vytvoříte z esenciálních olejů, které přes léto stejně nepoužíváte. Alespoň se vám nezkazí! Jejich trvanlivost také není neomezená a do podzimu by nemusela vydržet.

Jste příznivcem aromaterapie, přesto se na esenciální oleje teď jen práší? Tak samozřejmě, proč zapínat difuzér, když míváte pořád otevřená okna a jeho vůně jimi uniká? Co kdybyste ale oleje využili jinak, než vyprší datum jejich spotřeby? Můžete z nich vytvořit domácí medicínu, která přijde vhod nejen unaveným svalům a bolavým kloubům. Z jakých přesně to půjde jako po másle?

Rozmarýnová záchrana po těžším tréninku

Inhalace esenciálního rozmarýnu posiluje organismus při vyčerpání a stresu. Také pomáhá na nespavost, přičemž povzbuzuje imunitu a zlepšuje paměť. Pokud pár jeho kapek smícháte s olivovým či kokosovým olejem, získáte ulevující mast, která tlumí bolesti všeho druhu. Po náročné fyzické aktivitě ji pohybový aparát jen přivítá! Sluší se zmínit, že v případě migrény s ní lze potírat i spánky. A protože rozmarýn zlepšuje kvalitu pleti a zpomaluje její stárnutí, klidně se tímto zlepšovákem pomažte od hlavy až k patě.

Šalvěj pro extra uvolnění

Máte za sebou dlouhý den a potřebujete si trochu odpočinout? Pak se vám může hodit esenciální šalvěj. I do ní lze přidat jakýkoli další nosný olej, čímž budete mít k dispozici parádní mazlavý prostředek na zmírnění svalového napětí a podporu relaxace. Mimochodem, tenhle uvolňující medikament může zafungovat také jako vlasový zábal. Vřele se doporučuje při potížích s nadměrným vypadáváním, pomalým růstem nebo lupy.

Lemongrass proti komárům i otokům

Svěží vůně citronové trávy je velice příjemná. Tedy, jak pro koho. Třeba komáři, klíšťata a mouchy ji bytostně nenávidí. Ze zbytků lemongrassu si klidně umíchejte vlastní repelent, stačí ho promíchat s jablečným octem. V kombinaci s nějakým olejem zase vzniká masážní přípravek, jenž zmenšuje otoky a pomáhá na artritidu i revmatismus.

Zdroje: healthline.com, webmd.com, doterra.com






Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Čočka na kyselo

(3 hlasů)

Pizza šneci

(1 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

2 Příspěvků
Poslední příspěvek 21:06
1 Příspěvků
Poslední příspěvek 20:53

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat